Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Βαριά ήττα για τη Γουέστ Χαμ, 4-1 από την Άστον Βίλα
i

©Photo by Michael Regan/Getty Images

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Βαριά ήττα για τη Γουέστ Χαμ, 4-1 από την Άστον Βίλα

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:28 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:45 - 22.10.2023

Με πρωταγωνιστή τον Ντάγκλας Λουίζ, η Άστον Βίλα επικράτησε της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Europa League, Γουέστ Χαμ με 4-1, για την 9η αγωνιστική της Premier League.

Η Άστον Βίλα πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη εντός έδρας κόντρα στη Γουέστ Χαμ με 4-1, για την 9η αγωνιστική της Premier League. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «χωριάτες» ήταν ο Ντάγκλας Λουίζ, ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του. 

Πλέον με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ουνάι Έμερι ανέβηκε στη 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς, ενώ η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League είναι στην 9η θέση με 14 πόντους.

Οι γηπεδούχοι με το καλησπέρα της αναμέτρησης έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα. Στο 12ο λεπτό ο Ντάγκλας Λουίζ έκανε το σουτ από τα πλάγια, όμως ο Αρεολά έπεσε σωστά στη γωνία του και κράτησε το 0-0. 

Ωστόσο στο 30ο λεπτό ο ίδιος παίκτης με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0 για την Άστον Βίλα, ενώ στο 52ο λεπτό με δική του εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.  

Τέσσερα λεπτά μετά ο Τζάροντ Μπόουεν πέρασε την αντίπαλη άμυνα και με κοντινό πλασέ μείωσε για τη Γουέστ Χαμ σε 2-1. Από εκεί και μετά οι παίκτες του Ουνάι Έμερι ανέβασαν τον ρυθμό τους, με αποτέλεσμα να πέτυχουν ακόμη δύο τέρματα με τους Όλι Γουότκινς (74') και Λέον Μπέιλι (89'). 

Κάπως έτσι η Άστον Βίλα πήρε το τρίποντο που την ανέβασε στη πρώτη πεντάδα του αγγλικού πρωταθλήματος. Πλέον τα «σφυριά» στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (2/11, 19:45), για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.   

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (10ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ