Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Άλλαξε ημερομηνία το παιχνίδι της Μακάμπι Χάιφα με τη Βιγιαρεάλ

Μακάμπι Χάιφα

i

©Intime

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Άλλαξε ημερομηνία το παιχνίδι της Μακάμπι Χάιφα με τη Βιγιαρεάλ

Sportal newsroom 16:05 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:21 - 19.10.2023

Η UEFA έκανε γνωστό ότι η νέα ημερομηνία του αγώνα της Μακάμπι Χάιφα με τη Βιγιαρεάλ είναι στις 6 Δεκεμβρίου.

Σε νέα ημερομηνία ορίστηκε το παιχνίδι της Μακάμπι Χάιφα με τη Βιγιαρεάλ, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ και τη Παλαιστίνη. Συγκεκριμένα όπως έκανε γνωστό η UEFA, ο αγώνας των δύο αντιπάλων του Παναθηναϊκού για την τρίτη αγωνιστική του Europa League θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου

Κανονικά το ματς ήταν προγραμματισμένο για τις 26 Οκτωβρίου, αλλά η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δεν άφησε το παιχνίδι να γίνει. Η ισραηλινή ομάδα μάλιστα είχε ζητήσει την αναβολή του αγώνα, κάτι που το κατάφερε τελικά αφού θα γίνει δύο περίπου μήνες μετά από τον κανονικό προγραμματισμό του. 

Ακόμη ημερομηνία άλλαξε και ο αγώνας της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τη Ζόρια, το οποίο θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου. Την ίδια ώρα η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία απέσυρε τη συμμετοχή της ομάδας νέων της Μακάμπι Χάιφα και η Σπάρτα Πράγας, που ήταν αντίπαλός της, θα περάσει απευθείας στην επόμενη φάση του Youth League

Ακόμη είχε ειπωθεί ένα ακραίο σενάριο, το οποίο ανέφερε πως τόσο το παιχνίδι της Μακάμπι με τη Βιγιαρεάλ όσο κι αυτό του Παναθηναϊκού με τη Ρεν θα αναβάλλονταν. Ο λόγος προφανώς είναι η μεγάλη απραξία της ισραηλινής ομάδας, η οποία συμπληρώνει ένα εικοσαήμερο που δεν λειτουργεί ως κανονική ομάδα. 

Όσον αφορά το πρωτάθλημα στο Ισραήλ φαίνεται ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει πάλι, τουλάχιστον μέχρι τις 25 Νοεμβρίου. Οι ομάδες μίλησαν μεταξύ τους και διαπίστωσαν πως αυτή η πιθανότητα να ξεκινήσει μέχρι τότε δεν υφίσταται, αφού δεν θεωρούν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί πριν από εκείνη την ημέρα.