Ο διαιτητής του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός είχε υποπέσει σε απίθανο και αδικαιολόγητο λάθος σε ματς του ΟΦΗ (vid)
i

©PrtScr

Ο διαιτητής του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός είχε υποπέσει σε απίθανο και αδικαιολόγητο λάθος σε ματς του ΟΦΗ (vid)

Κώστας Τσιακλής 12:58 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:27 - 19.10.2023

Ο Φάμπιο Μαρέσκα που θα διευθύνει το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός είχε εμπλακεί σε ένα απίστευτο διαιτητικό λάθος στο ματς του ΟΦΗ με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Ο Φάμπιο Μαρέσκα είναι ο διαιτητής που θα σφυρίξει το ντέρμπι «αιωνίων» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο Ιταλός ήρθε ξανά στην Ελλάδα και μάλιστα ήταν ορισμένος σε ένα ματς που έγινε ένα ξεκάθαρο διαιτητικό λάθος.

Την Κυριακή (22/10) ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Ο νέος αρχιδιατητής της ΚΕΔ, Πίτερ Φρόιντφελντ, πραγματοποίησε τον πρώτο του ορισμό και «άρχοντας» του ντέρμπι «αιωνίων» θα είναι ο Ιταλός, Φάμπιο Μαρέσκα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 42χρονος δεν ανήκει ούτε στην κατηγορία Elite αλλά ούτε και στην πρώτη κατηγορία.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μαρέσκα θα έρθει στην Ελλάδα για να διαιτητεύσει κάποιο παιχνίδι αφού ήταν ο διαιτητής του αγώνα ΟΦΗ - Απόλλων Λεμεσού για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League της περιόδου 2020-2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση ήταν μονή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Νικήτρια αναδείχθηκε η κυπριακή ομάδα που επικράτησε με 0-1 χάρη σε γκολ του Άνταμ Σάλαϊ που πλέον αγωνίζεται στη Φενέρμπαχτσε. Η φάση που στιγμάτισε τον αγώνα ήταν άλλη και είχε για πρωταγωνίστρια τη διαιτητική ομάδα. Στο 59' ο Νταμπό γύρισε τη μπάλα προς τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, Δημητρίου, όμως έκανε λάθος και η μπάλα κατέληξε στον Φιγκεϊρέδο του ΟΦΗ.

Ο επιθετικός των Κρητικών έφυγε απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ όμως ο βοηθός διαιτητής, Τζιόρτζιο Περέτι, σήκωσε τη σημαία λανθασμένα για οφσάιντ. Προφανώς το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης την έχει ο βοηθός ωστόσο ο Μαρέσκα που είδε καλά τη φάση θα μπορούσε να πάρει πάνω του την απόφαση και να αφήσει το παιχνίδι να εξελιχθεί. Για καλή τύχη των δύο «αιωνίων» πάντως ο κ. Περέτι δεν είναι ορισμένος για το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.