Δύο παίκτες της Βιγιαρεάλ αρνήθηκαν να τιμήσουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Ισραήλ

Βιγιαρεάλ

i

PrtScr

Δύο παίκτες της Βιγιαρεάλ αρνήθηκαν να τιμήσουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Ισραήλ

Κώστας Τόπας 09:22 - 10.11.2023

Δύο παίκτες της Βιγιαρεάλ αρνήθηκαν να τηρήσουν ενός λεπτού σιγής στον αγώνα με την Μακάμπι Χάιφα.

Ο αγώνας μεταξύ της Μακάμπι Χάιφα και της Βιγιαρεάλ, που διεξήχθη στην Κύπρο λόγω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Γάζας, ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή κατόπιν αιτήματος της γηπεδούχου ομάδας στη μνήμη των Ισραηλινών θυμάτων που πέθαναν τον τελευταίο μήνα. Για το λόγο αυτό, μη συμπεριλαμβανομένου του φόρου τιμής των Παλαιστινίων θυμάτων, ούτε ο Αϊσά Μαντί ούτε ο Ιλίας Αχομάτς υποστήριξαν έναν τέτοιο φόρο τιμής. 

Ωστόσο, η Βιγιαρεάλ ενημέρωσε τον ισραηλινό σύλλογο, την UEFA και τα αποδυτήρια της ότι θα τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για όλα τα αθώα θύματα της πολεμικής σύγκρουσης.

Οι δύο ομάδες πλησίασαν την μεσαία γραμμή για να τηρήσουν ενός λεπτού σιγής, αν και η Βιγιαρεάλ το έκανε με μόνο εννέα παίκτες. Από τη σειρά έλειπαν ο Αλγερινός Μαντί και ο Αχομάτς, ένας Ισπανός από Μαροκινούς γονείς, και οι δύο μουσουλμανικής θρησκείας. Οι δύο παίκτες αποφάσισαν να αποχωρήσουν με δική τους απόφαση. 

Να σημειωθεί ότι η μονομαχία της Μακάμπι Χάιφα με τη Βιγιαρεάλ διεξήχθη στην Κύπρο κεκλεισμένων των θυρών και υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας Η ισπανική ομάδα με μία τρομερή ανατροπή επικράτησε της αντιπάλου της με 2-1 για την τέταρτη αγωνιστική και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του πέμπτου ομίλου.