Πλήγμα για την Μπριζ: Ο Μινιολέ έγινε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 10ο λεπτό στο ματς με τη Σιντ Τρούιντεν

Μινιολέ

i

© Sportal

Πλήγμα για την Μπριζ: Ο Μινιολέ έγινε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 10ο λεπτό στο ματς με τη Σιντ Τρούιντεν

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:03 - 17.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:05 - 17.03.2024

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας της Μπριζ, Σιμόν Μινιολέ, αντικαταστάθηκε μόλις στο 10΄ της αναμέτρησης κόντρα στη Σιντ Τρούιντεν.

Πλήγμα για την Μπριζ!

Στην αναμέτρηση για την 30η αγωνιστική του βέλγικου πρωταθλήματος, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ τίθεται αντιμέτωπη εκτός έδρας με τη Σιντ Τρούιντεν. Με το... καλημέρα, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Γιούτγκλα (6΄), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα στάθηκαν εξαιρετικά άτυχοι.

Συγκεκριμένα, ο πολύπειρος τερματοφύλακας της ομάδας, Σιμόν Μινιολέ, ένιωσε ενοχλήσεις και ζήτησε αλλαγή, με τον Γιάκερς να περνάει στη θέση του.

Πρόκειται για ένα μυϊκό πρόβλημα και οι εξετάσεις που αναμένεται να γίνουν θα δείξουν το μέγεθος της ζημιάς.

Θυμίζουμε πως η Μπριζ είναι η ομάδα που θα κοντραριστεί ο Δικέφαλος του Βορρά για τα προημιτελικά πρώτα στο «Γιαν Μπρέιντελ» στις 11 Απριλίου και μία εβδομάδα αργότερα στην Τούμπα (18/4), με φόντο τους «4» του Conference League.

Αμφότερες και οι δύο ομάδες έκαναν την ανατροπή στο δεύτερο ματς κόντρα σε Μόλντε και Ντίναμο Ζάγκρεμπ αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να δώσουν συνέχεια στην ευρωπαϊκή τους πορεία.

Η πορεία της Κλαμπ Μπριζ ως τους «8» του Conference League

Πριν από την φάση των «16», οι Βέλγοι κυριάρχησαν σε έναν όμιλο με ΜπεσίκταςΜπόντο Γκλιμτ και Λουγκάνο, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία με πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Άφησαν δύο βαθμούς στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων απέναντι στην τουρκική ομάδα, όμως στη συνέχεια πάτησαν το «γκάζι», μέτρησαν πέντε διαδοχικές νίκες και τερμάτισαν στην κορυφή του τέταρτου ομίλου με 16 βαθμούς.

Προπονητής

Τον Μάιο του 2023 μετά από μια μικρή περίοδο διαπραγματεύσεων, η Κλαμπ Μπριζ ήρθε σε συμφωνία με την Σταντάρ Λιέγης με αποτέλεσμα ο Νορβηγός προπονητής, Ρόνι Ντέιλα να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου από τη νέα σεζόν. Ο 48χρονος Ντέιλα «έχτισε» το όνομα του αρχικά στην Στρόμσγκοντσετ με την οποία κατέκτησε το Νορβηγικό πρωτάθλημα το 2013 και ακολούθησε η Σέλτικ, με την οποία κατέκτησε δύο φορές την σκωτσέζικη Premiership.

Το επόμενο βήμα του ήταν στις ΗΠΑ και το MLS, όπου αναδείχθηκε και εκεί πρωταθλητής με την New York City. Ο Ντέιλα διαδέχτηκε τον υπηρεσιακό προπονητή Ρικ Ντε Μιλ. Έως τώρα σε 48 αναμετρήσεις, έχει οδηγήσει την Κλαμπ Μπριζ σε 28 νίκες, 11 ισοπαλίες και εννέα ήττες.