Ο... αριστερός μπακ Άντονι ξαναγεννιέται στο «Ολντ Τράφορντ» (vids)

Άντονι

i

PrtScr

Ο... αριστερός μπακ Άντονι ξαναγεννιέται στο «Ολντ Τράφορντ» (vids)

Κώστας Τόπας 10:52 - 19.03.2024

Ο Άντονι μπήκε στο 71ο λεπτό του αγώνα με την Λίβερπουλ και ήταν ο σκόρερ του τέρματος που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Ο Βραζιλιάνος επέστρεψε για να δώσει απαντήσεις.

Ένα ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ πάντα θα προκαλεί συγκινήσεις. Θα είναι κομμάτι μίας τεράστιας ιστορίας. Το ματς της Κυριακής (17/03) όμως, για τα προημιτελικά του FA Cup είναι από μόνο του αποτελεί έναν τόμο ιστορίας. Στο ματς της χρονιάς οι «κόκκινοι διάβολοι» υπέταξαν 4-3 τους «κόκκινους» του Γιούργκεν Κλοπ. Βρέθηκαν να προηγούνται νωρίς και στο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ. Ισοφάρισαν στο φινάλε και στη συνέχεια της κανονικής διάρκειας οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι και οι γηπεδούχοι ευκαιρία για γκολ πρόκρισης. Η Λίβερπουλ στην παράταση βρήκε γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ενας εκ των πρωταγωνιστών για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν ο Άντονι!

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άγιαξ μετακόμισε στην Αγγλία στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο της περασμένης σεζόν με αντάλλαγμα 95 εκατομμύρια ευρώ. Επρεπε να φτάσει η 28η Ιανουαρίου για να πετύχει το πρώτο του γκολ και να δώσει την πρώτη του ασίστ όλη τη σεζόν, στο Κύπελλο Αγγλίας, που μέχρι τώρα είναι η μοναδική διοργάνωση όπου έχει συμβάλει για την ομάδα του. Μια κακή σεζόν που τον έκανε να υποβιβαστεί στον πάγκο από έναν προπονητή που ζήτησε ρητά την υπογραφή του. Τον Τεν Χαχ.

Ωστόσο, στο Κύπελλο Αγγλίας ο Βραζιλιάνος δίνει την καλύτερη του απόδοση, έχοντας παίξει τρία παιχνίδια στα οποία έχει σημειώσει δύο γκολ και μια ασίστ, εκτός από ένα δοκάρι εναντίον της Νότιγχαμ Φόρεστ, που συνέβαλαν στην πρόκριση της ομάδας του στα ημιτελικά του τουρνουά. Το τελευταίο του γκολ ήταν κόντρα στη Λίβερπουλ και το πέτυχε με ένα υπέροχο γύρισμα του σώματός του για να σουτάρει με το λιγότερο επιδέξιο πόδι του, ένα σουτ που ξάφνιασε τον Κέλεχερ ανάμεσα σε όλα τα πόδια που υπήρχαν μέσα στην περιοχή.

Μέχρι κι αριστερό μπακ

Ακόμη και με την ευφορία του πρώτου του γκολ, ο Άντονι έχασε την ψυχραιμία του αφού έμαθε ότι ο Έρικ Τεν Χαχ ήθελε να τον τοποθετήσει στο αριστερό μπακ για να αντέξει για την υπόλοιπη παράταση. Αυτή η απόφαση δεν άρεσε στον παίκτη που εθεάθη να τα βάζει με τον Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος προσπαθούσε να τον ηρεμήσει.

Με αυτό το γκολ, ο παίκτης ανέβασε μια ανάρτηση στο Instagram όπου τονίζει την απόδοση της ομάδας του και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να αγωνίζεται και να δουλεύει σκληρά. Αυτή η δημοσίευση δεν πέρασε απαρατήρητη από πολλές προσωπικότητες από τον κόσμο του ποδοσφαίρου που τον συγχάρηκαν στα σχόλια, όπως ο Μπρούνο Φερνάντες, ο Αλεξάντρ Πάτο, ο Νταβίντ Ντε Χέα ακόμα και ο Ρίο Φέρντιναντ, θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος σχολίασε τη φωτογραφία.

Πριν από τον πρώην Άγγλο αμυντικό, πολλοί πρώην παίκτες μίλησαν με μη θετικό τρόπο για την υπογραφή του Άντονι, επικρίνοντάς τον για τις κακές του εμφανίσεις και ήταν ακριβώς ο παίκτης που βγήκε για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για αυτά τα μηνύματα σε μια συνέντευξή του.

Με αυτό το υπόβαθρο, ο Άντονι ανταποκρίθηκε για άλλη μια φορά στην αγαπημένη του διοργάνωση και προς το παρόν θα έχει ως αποστολή να κατακτήσει αυτή την απόδοση στην Premier League, την άλλη διοργάνωση στην οποία οι Κόκκινοι Διάβολοι είναι ακόμα ζωντανοί, και στον οποίο παλεύουν για να μπουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Μετά την ανάπαυλα, ο επόμενος αγώνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι κόντρα στην Μπρέντφορντ και ο Άντονι θα μπορούσε να έχει άλλη μια ευκαιρία να πάρει την αρχική θέση.