Αντσελότι: «Μπορεί να προλάβει τον τελικό κυπέλλου ο Μόντριτς»

Λούκα Μόντριτς

i

©Photo by Richard Callis/Eurasia Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Αντσελότι: «Μπορεί να προλάβει τον τελικό κυπέλλου ο Μόντριτς»

Κώστας Τσιακλής 20:18 - 01.05.2023

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, έκανε γνωστό πως ο Λούκα Μόντριτς έχει πιθανότητες να προλάβει τον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας παρά τον τραυματισμό του.

Ευχάριστα νέα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το «στρατόπεδο» της Ρεάλ Μαδρίτης καθώς ο μέσος της ομάδας, Λούκα Μόντριτς, φαίνεται να ξεπερνάει τον τραυματισμό του πιο σύντομα απ' ότι αναμενόταν΄, όπως επιβεβαίωσε ο Κάρλο Αντσελότι.

Ο 37χρονος είχε γίνει αναγκαστική αλλαγή στην ήττα με 4-2 από την Χιρόνα το βράδυ της περασμένης Τρίτης (25/04) λόγω ενοχλήσεων που ένιωθε στους μύες των οπίσθιων μηριαίων του αριστερού ποδιού. Οι εξετάσεις (στις οποίες υποβλήθηκε ο Μόντριτς) έδειξαν ότι το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό, και θα χρειαζόταν να μείνει στα «πιτς» για τουλάχιστον δύο εβδομάδες κι κάπως έτσι θα απουσίαζε από τις αναμετρήσεις με Αλμερία (κάτι που έγινε) και Ρεάλ Σοσιεδάδ αλλά ενδεχομένως κι από τον τελικό του Copa Del Rey.

Τελικά ο Κροάτης μέσος φαίνεται να κερδίζει τη «μάχη» με το χρόνο για να είναι στη διάθεση του Κάρλο Αντσελότι στον τελικό του κυπέλλου με αντίπαλο την Οσασούνα το ερχόμενο Σάββατο (06/05) αλλά και στα παιχνίδια κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για τα ημιτελικά του Champions League. Αυτό επιβεβαιώνει και ο προπονητής του, ο οποίος σε δηλώσεις του έχει αναφέρει: «Έχουμε καλά νέα για τον Μόντριτς. Μπορεί να προλάβει τον τελικό του Κυπέλλου».

Ο Μόντριτς βρίσκεται στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης από το καλοκαίρι του 2012 και αναμφίβολα αποτελεί θρύλο της ομάδας αφού έχει κατακτήσει μάζι της συνολικά 22 τίτλους (πέντε Champions League, πέντε Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, τρία πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, τέσσερα ευρωπαϊκά σούπερ καπ και τέσσερα σούπερ καπ Ισπανίας).

Παρά την ηλικία του ο Μόντριτς συνεχίζει να είναι σημαντικός για τη «βασίλισσα» αφού τη φετινή σεζόν έχει καταγράψει 44 συμμετοχές (με έξι γκολ και έξι ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις. Συνολικά με τη φανέλα των «μερένγκες» έχει 480 εμφανίσεις, με απολογισμό 37 γκολ και 77 ασίστ.