Απαντά στους επικριτές του για τη σέλφι στην κηδεία του Πελέ ο Ινφαντίνο
i

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο με τον Κλάιφερτ/ © Intime

Απαντά στους επικριτές του για τη σέλφι στην κηδεία του Πελέ ο Ινφαντίνο

Πάνος Μαλακτάρης • 19:03 - 03.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο πρόεδρος της FIFA δηλώνει απογοητευμένος με τον σάλο που ξέσπασε, και εξηγεί τι συνέβη

Σας έχουμε ενημερώσει από το πρωί για τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν φωτογραφίες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου το πρωί με τον Τζιάνι Ινφαντίνο να βγάζει χαμογελαστός σέλφι λίγα μόλις μέτρα από το φέρετρο του μεγάλου εκλιπόντα, Πελέ.  

Ο ίδιος ο πρόεδρος της FIFA πριν λίγες μόλις ώρες αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους. Προέβη έτσι σε μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ίνσταγκραμ, όπου είχε να πει πολλά: «Μόλις προσγειώθηκα από το ταξίδι μου στη Βραζιλία όπου είχα το προνόμιο να συμμετάσχω στην απόδοση τιμών προς τον Πελέ στο Σαν Μπαλμίρο. Απογοητεύτηκα δε ιδιαίτερα όταν διαπίστωσα πως δέχομαι κριτική από πολύ κόσμο για μια σέλφι και μερικές ακόμα φωτογραφίες που έβγαλα κατά την παρουσία μου εκεί», είπε αρχικά. 

Ενώ συνέχισε: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως ένιωσα τιμή όταν συμπαίκτες και μέλη της οικογένειας του Πελέ μου ζήτησαν να βγάλουμε μερικές φωτογραφίες, και συμφώνησα αμέσως σε αυτό. Όσο για τη σέλφι συγκεκριμένα, ένας από τους συμπαίκτες του ήθελα να βγάλουμε μία όλοι μαζί αλλά δεν γνώριζε πώς να το κάνει, έτσι πήρα το τηλέφωνο ενός εξ' αυτών και μας τράβηξα. Αν η βοήθεια προς έναν παλιό συμπαίκτη του Πελέ σηκώνει τόσο κριτική, είμαι έτοιμος να τη δεχτώ. ενώ θα συνεχίσω να βοηθώ έστω και έτσι οποιονδήποτε έχει συμβάλλει στο να γραφτούν χρυσές σελίδες στο ποδόσφαιρο. Είναι τόσος ο σεβασμός και ο θαυμασμός μου για τον Πελέ που δε θα έκανα απολύτως τίποτα που θα έδειχνε ασέβεια»

«Ελπίζω όλοι όσοι λένε πράγματα χωρίς να γνωρίζουν ή να αναζητούν λεπτομέρειες, να έχουν την αξιοπρέπεια και το κουράγιο να παραδεχτούν το λάθος τους και να ανασκευάσουν. Το πιο σημαντικό εξάλλου είναι να αποδώσουμε τιμή στον βασιλιά Πελέ. Έτσι έχω ήδη ζητήσει από τις 211 ομοσπονδίες-μέλη μας να ονομάσουν ένα στάδιό τους «Πελέ», ξεκινάμε δίνοντας το παράδειγμα και ονομάζουμε το γήπεδο στα κεντρικά μας γραφεία στη Ζυρίχη «στάδιο Πελέ-FIFA»

Τα συμπεράσματα και η κριτική, δικά σας όπως λέμε. Το κατά πόσο ή όχι πείθει με τα όσα δηλώνει ο κύριος Ινφαντίνο είναι κάτι που επαφίεται στην κρίση του καθενός από εμάς.