Απίστευτη σκηνή: Ποδοσφαιριστής έπαθε καρδιακή προσβολή και σηκώθηκε άμεσα από το έδαφος - Σώθηκε από εμφυτεύσιμο απινιδωτή, σοκ στο γήπεδο! (vid)

Ντράγκισα Γκουντέλι

i

PrtScr

Απίστευτη σκηνή: Ποδοσφαιριστής έπαθε καρδιακή προσβολή και σηκώθηκε άμεσα από το έδαφος - Σώθηκε από εμφυτεύσιμο απινιδωτή, σοκ στο γήπεδο! (vid)

Κώστας Τόπας 10:35 - 04.12.2023

Ο αμυντικός της Κόρδοβα, Ντράγκισα Γκουντέλι, υπέστη για δεύτερη φορά καρδιακή προσβολή μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών. Σώθηκε από εμφυτεύσιμο απινιδωτή!

Ο Ντράγκισα Γκουντέλι, Σέρβος αμυντικός της Κόρδοβα και αδερφός του παίκτη της Σεβίλλης, Νεμάνια Γκουντέλι, «ξαναγεννήθηκε» στις 25 Μαρτίου 2023 μετά από καρδιακή ανακοπή στο «El Arcángel» ενώ έπαιζε έναν αγώνα εναντίον της Ράθινγκ ντε Φερόλ. Η αναμέτρηση ήταν στο 11ο λεπτό όταν ο αδερφός του ποδοσφαιριστή των «ροχιμπλάνκος» έπεσε στο χορτάρι του γηπέδου. Ευτυχώς για τον ίδιο του προσφέρθηκαν αστραπιαία οι πρώτες βοήθειες και έτσι δεν υπήρξε μεγαλύτερος κίνδυνος.

Ασθενοφόρο που βρισκόταν μέσα στο γήπεδο της αναμέτρησης τον μετέφερε σε νοσοκομείο της περιοχής, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι ο ποδοσφαιριστής δεν διατρέχει κίνδυνο και η υγεία του είναι σε σταθερή κατάσταση. Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα την Κυριακή (03/12) ο Ντράγκισα Γκουντέλι, υπέστη για δεύτερη φορά καρδιακή προσβολή μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών!

Ο 26χρονος σηκώθηκε αμέσως αφού έπεσε στο έδαφος στο 28ο λεπτό του αγώνα κόντρα στη Μελίγια, αλλά φαινόταν ζαλισμένος. Συμπαίκτες και αντίπαλοι έσπευσαν αμέσως προς το μέρος του. Αλλοι πήγαν προς το ασθενοφόρο δίπλα στο γήπεδο και οι γιατροί έτρεξαν με φορείο. Ο Γκουντέλι αποχώρησε πριν αντικατασταθεί και μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν τα Μέσα ενημέρωσης της Ανδαλουσίας, ο Γκουντέλι σώθηκε από τη συσκευή εμφυτεύσιμο απινιδωτή!

Τι είναι ο εμφυτεύσιμος καρδιομετατροπέας – απινιδωτής, (ICD)

Ο εμφυτεύσιμος καρδιομετατροπέας απινιδωτής, (ICD), είναι μια μικρή συσκευή την οποία εμφυτεύει ο επεμβατικός καρδιολόγος σε ασθενείς με σοβαρό επεισόδιο ταχυκαρδίας, ή σε ασθενείς που πάσχουν από στεφανιαία νόσο, καρδιακή ανεπάρκεια ή έχουν πρόβλημα με το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς.

Είναι παρόμοιο με έναν βηματοδότη, ο οποίος ελέγχει, παρακολουθεί και διορθώνει τον καρδιακό ρυθμό. Για να το διορθώσει αυτό, απελευθερώνει μια σειρά ηλεκτρικών παλμών, που ονομάζονται καρδιοανάταξη. Εάν το πρόβλημα επιμένει ή είναι πιο σοβαρό, προκαλείται ένα μεγαλύτερο ηλεκτροπληξία, που ονομάζεται απινίδωση.

🔴Sportal Sunday Live με Βόλος - Ολυμπιακός 2-2, τον Παπαπέτρου, τον Μαρτίνεθ & το σόου του Ιωαννίδη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!