Ο παίκτης που υπέστη καρδιακή ανακοπή και «ξαναγεννήθηκε» εξομολογείται: «Δεν είναι εύκολο να επιστρέψεις στον τόπο που πέθανες» (vids)

Ο παίκτης που υπέστη καρδιακή ανακοπή και «ξαναγεννήθηκε» εξομολογείται: «Δεν είναι εύκολο να επιστρέψεις στον τόπο που πέθανες» (vids)

Κώστας Τόπας 09:03 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 21.11.2023

Ο ποδοσφαιριστής της Κόρδοβα, Ντράγκισα Γκουντέλι, ο οποίος είχε καταρρεύσει στο γήπεδο έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή μίλησε για το δυσάρεστο περιστατικό που του άλλαξε τη ζωή.

Ο Ντράγκισα Γκουντέλι, Σέρβος αμυντικός της Κόρδοβα και αδερφός του παίκτη της Σεβίλλης, Νεμάνια Γκουντέλι, «ξαναγεννήθηκε» στις 25 Μαρτίου 2023 μετά από καρδιακή ανακοπή στο «El Arcángel» ενώ έπαιζε έναν αγώνα εναντίον της Ράθινγκ ντε Φερόλ.

«Τα βλέπεις όλα μαύρα και τα μάτια σου κλείνουν. Ο πατέρας μου ήταν μαζί μου, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την αίσθηση που είχε όταν είδε τον γιο του νεκρό στον αγωνιστικό χώρο», θυμάται ο Ντράγκισα Γκουντέλι, του οποίου η ζωή έσβησε για τρία λεπτά στα τέλη Αυγούστου.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ο οποίος χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να τοποθετηθεί ένας αυτόματος απινιδωτής (ICD) στην καρδιά του, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα «Gol a Gol» της Ισπανίας ότι: «Δεν είναι εύκολο να επιστρέψεις στον τόπο όπου πέθανες».

«Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι συνέβη, φαινόταν σαν να ήταν ένα δευτερόλεπτο»

Όσον αφορά τις αναμνήσεις του από την καρδιακή ανακοπή, εξήγησε ότι «εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι συνέβη. Φαινόταν ότι ήταν ένα δευτερόλεπτο. Ήθελα να συνεχίσω να παίζω γιατί δεν ήθελα να φύγει η ομάδα χωρίς εμένα».

Όσον αφορά τη διαδικασία ανάρρωσής της για να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο, ο Ντράγκισα Γκουντέλι μοιράστηκε ότι «ήταν ξεκάθαρο για μένα ότι αν δεν ξεπερνούσα το ψυχικό κομμάτι, δεν θα μπορούσα ποτέ να φτάσω ξανά στο επίπεδό μου  να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Το νοητικό μέρος είναι το κλειδί. Όταν μπαίνεις στο γρασίδι και ξαναβρίσκεσαι στο μέρος που πέθανες, δεν είναι εύκολο. Εκείνοι οι μήνες ήταν αρκετά δύσκολοι, αλλά με έκαναν να κάνω μια αλλαγή στη ζωή μου ως άνθρωπος. Επρεπε να αλλάξω το τσιπάκι μου».

Η κλήση από τον Έρικσεν

Ο Γκουντέλι εξήγησε ότι ήταν πολύ ενθουσιασμένος από την κλήση που έλαβε από τον Κρίστιαν Έρικσεν, τον Δανό μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που υπέστη καρδιακή ανακοπή παίζοντας για την εθνική του ομάδα στο Eurο του 2021. 

«Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη κλήση. Ήταν η τρίτη μέρα στο νοσοκομείο και μου είπαν ότι έπρεπε να λάβω το ICD. Είχα πολλές αμφιβολίες και μίλησα μαζί του για μια ώρα. Ήταν μια πολύ σημαντική ώρα για Εμένα. Μου απομάκρυνε τις αμφιβολίες. Με βοήθησε πολύ. Έχω μόνο ωραία λόγια για αυτόν», είπε ο Ολλανδός αμυντικός.

Tags: