Απίστευτο: Γιατί η Ιρλανδία «θέλει» να χάσει από την Ολλανδία την επόμενη αγωνιστική!

Ιρλανδία

i

©Intime

Απίστευτο: Γιατί η Ιρλανδία «θέλει» να χάσει από την Ολλανδία την επόμενη αγωνιστική!

Κώστας Τσιακλής 00:58 - 17.10.2023

Η Ιρλανδία θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία στον προτελευταίο αγώνα των προκριματικών του Euro 2024 ωστόσο της συμφέρει περισσότερο να χάσει παρά να νικήσει!

Η Ολλανδία πέρασε νικηφόρα από την «OPAP Arena» αφού επικράτησε με 0-1 της Ελλάδας και πλέον έχει την τύχη στα χέρια της σχετικά με την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024. 

Οι «Οράνιε» έχουν να δώσουν δύο εντός έδρας παιχνίδια με Ιρλανδία και Γιβραλτάρ, την ώρα που η Ελλάδα θα πρέπει να υποδεχθεί την ήδη προκριμένη Γαλλία. Όσοι θεωρούν ότι οι Ιρλανδοί θα παλέψουν με νύχια και με δόντια μάλλον κάνουν λάθος. Αυτό γιατί η Ιρλανδία θέλει να πάρει μια δεύτερη ευκαιρία στα playoffs του Nations League και έτσι θέλει να προκριθεί η Ολλανδία

Πιο αναλυτικά η Ολλανδία είναι μια από τις επτά ομάδες που βρίσκεται πάνω από την Ιρλανδία στην κατάταξη για την είσοδο στα playoffs. Αν οι Ολλανδοί δεν προκριθούν από τη φάση των προκριματικών μαζί με Πολωνία, Ουαλία, Βοσνία, Ισλανδία, Νορβηγία και Ουκρανία, τότε οι Ιρλανδοί δεν θα έχουν καμία ελπίδα να πάνε στο Euro μέσω της διαδικασίας των playoffs. Αντιθέτως αν η Ελλάδα αποκλειστεί από τα προκριματικά τότε δεν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα για αυτούς αφού η «γαλανόλευκη» βρίσκεται πιο κάτω στην ειδική κατηγορία του Nations League. 

Το πάλεψε και τώρα Nations League: Η βαθμολογία στον όμιλο μετά την ήττα της Ελλάδας από την Ολλανδία
EURO

23:47 - 16.10.2023

Το πάλεψε και τώρα Nations League: Η βαθμολογία στον όμιλο μετά την ήττα της Ελλάδας από την Ολλανδία

Η Ελλάδα το πάλεψε, είχε τις ευκαιρίες της, αλλά τελικά ηττήθηκε από την Ολλανδία (0-1) χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαν Ντάικ. Πλέον η βαθμολογία στον όμιλο την οδηγεί στην εναλλακτική του Nations League, αφού το όνειρο για απευθείας πρόκριση χάθηκε.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η Ιρλανδία ευνοείται περισσότερο από το να χάσει στην Ολλανδία παρά να κερδίσει. Εξάλλου από τα προκριματικά δεν μπορεί πλέον να προκριθεί αφού έχει μείνει και μαθηματικά εκτός συνέχειας. Πάντως από τις χώρες που προαναφέραμε έχουν αποκλειστεί ήδη η Βοσνία, η Ισλανδία και η Νορβηγία όποτε το σενάριο να πρέπει οπωσδήποτε να ηττηθεί από την Ολλανδία για να ελπίζει σε παρουσία στα playoffs είναι αρκετά πιθανό.