Έστειλε σπίτι της τη Βοσνία η ασταμάτητη Πορτογαλία με τον ρέκορντμαν Ρονάλντο - Με το... 1,5 πόδι στους ομίλους η Σλοβακία
i

© Photo by Samir Jordamovic/Anadolu via Getty Images

Έστειλε σπίτι της τη Βοσνία η ασταμάτητη Πορτογαλία με τον ρέκορντμαν Ρονάλντο - Με το... 1,5 πόδι στους ομίλους η Σλοβακία

Sportal newsroom 23:45 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 17.10.2023

Αν και αδιάφορη, η Πορτογαλία με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο των ρεκόρ ισοπέδωσε τη Βοσνία με 5-0 μέσα στην έδρα της και την έβγαλε νοκ-άουτ, ενώ η Σλοβακία πήρε τη νίκη επί του Λουξεμβούργου με 1-0 και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με το εισιτήριο για τους ομίλους του Euro.

Πάρτι έκανε στη Ζένιτσα η... αδιάφορη Πορτογαλία, καθώς παρόλο που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση τρεις μέρες πριν, διέλυσε τη Βοσνία με 5-0 για την 8η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο κι έφτασε τα εννέα σε επτά αγώνες των προκριματικών και τα 40 μέσα στο 2023, όντας ο πρώτος σκόρερ του πλανήτη. Και όλα αυτά σε ηλικία 38 ετών...

Από 'κει και έπειτα, οι Μπρούνο Φερνάντες (25'), Ζοάο Κανσέλο (32') και Ζοάο Φέλιξ  (41') συνέχισαν το έργο του «CR7» και έγραψαν το 0-5 του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο όμως παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα, αφού στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε αρκετά ο ρυθμός.

Την ίδια ώρα, στο άλλο ματς του 10ου ομίλου η Σλοβακία με το μεγάλο διπλό της στην έδρα του Λουξεμβούργου με 1-0, έκανε... άλμα πρόκρισης μέσω της 2ης θέσης, καθώς ξέφυγε με 5 βαθμούς απ' τους αντιπάλους της, δύο αγωνιστικές πριν απ' το φινάλε των προκριματικών. Επίσης, με 4-0 συνέτριψε η Ισλανδία το Λιχτενστάιν, στο ματς που έγραψε ιστορία ο Σίγκουρντσον, καθώς με τα δύο γκολ που σημείωσε έγινε πρώτος σκόρερ στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, ξεπερνώντας τον Γκούντγιονσεν.

Όσον αφορά τον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας, η Ιρλανδία έκανε... περίπατο κόντρα στο Γιβραλτάρ, επικρατώντας με 4-0. Έβαν Φέργκιουσον και Μάικλ Τζόνστον σημείωσαν τα τέρματα της νίκης για τους Ιρλανδούς.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής: