Οι έξι ομάδες που βρίσκονται ήδη στο Euro

Το τρόπαιο του Euro

i

©Photo by Kristian Skeie - UEFA/UEFA via Getty Images

Οι έξι ομάδες που βρίσκονται ήδη στο Euro

Δημήτρης Χούπης 09:05 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:54 - 16.10.2023

Ήδη έξι ομάδες έχουν τσεκάρει το εισιτήριό τους για τα τελικά του Euro 2024 που θα γίνει στη Γερμανία, ενώ σήμερα (16/10) μπορούν άλλες δύο να εξασφαλίσουν την πρόκριση.

Τα προκριματικά του Euro 2024 φτάνουν προς το τέλος τους και ήδη έξι ομάδες έχουν εξασφαλίσει μια θέση για τα γήπεδα της Γερμανίας. Συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, τη Σκωτία, την Τουρκία και την Ισπανία.

Αρχικά οι φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ ήταν στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδος και τερμάτισαν πρώτοι, αφού είναι αήττητοι με 18 βαθμούς. Έχουν άλλα δύο παιχνίδια ακόμα μέχρι το τέλος, τα οποία είναι με το Γιβραλτάρ εντός έδρας και την Ελλάδα εκτός. 

Η δεύτερη που πήρε ήδη την πρόκριση είναι η Πορτογαλία. Η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν δυσκολεύτηκε στον όμιλό της, αφού κι αυτή, όπως και η Γαλλία είναι αήττητη με 21 βαθμούς. Πίσω τους έχουν αφήσει τη Σλοβακία και το Λουξεμβούργο, οι οποίοι παίζουν σήμερα (16/10) μεταξύ τους. Σε περίπτωση που επικρατήσει η Σλοβακία θα πάρει προβάδισμα πέντε πόντων και θα χρειάζεται πλέον έναν βαθμό για να προκριθεί κι αυτή.

Το Βέλγιο όντας σε φάση μεταβατική, αφού αρκετοί από τη «χρυσή» γενιά της ομάδας έχουν αποχωρήσει από την Εθνική, πήραν την πρόκριση σε έναν φαινομενικά εύκολο όμιλο, με Αυστρία και Σουηδία. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με 3-2 της Αυστρίας στη Βιέννη την περασμένη Παρασκευή (13/10) και πήραν το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας. Η Αυστρία σήμερα (16/10) αν επικρατήσει του Αζερμπαϊτζάν τότε θα πάρει και εκείνη θέση στο Euro

Χθες (15/10) εισιτήριο εξασφάλισε και η Τουρκία, η οποία επικράτησε με άνεση 4-0 της Λετονίας. Σε όμιλο με Κροατία και Ουαλία κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση, όντας μέχρι στιγμής πρώτη με 16 βαθμούς, έξι πάνω από τους Κροάτες και τους Ουαλούς. 

Την ίδια μέρα η Ισπανία και η Σκωτία έκαναν επίσης check in το εισιτήριό τους και θα βρίσκονται κι αυτές στη Γερμανία. Οι Ισπανοί επικράτησαν της Νορβηγίας εκτός έδρας με 1-0 και παράλληλα έστειλαν τη Σκωτία στο Euro 2024. 

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία έχει περάσει απευθείας στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού είναι η διοργανώτρια χώρα.