Euro χωρίς Ισπανία γίνεται; Δεν γίνεται!
i

© Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Euro χωρίς Ισπανία γίνεται; Δεν γίνεται!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:43 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:05 - 16.10.2023

Η Ισπανία πήγε στο Όσλο με στόχο να «σφραγίσει» μαθηματικά την παρουσία της στους ομίλους του Euro και το έκανε, επικρατώντας της Νορβηγίας με 1-0 αντί για 3-0.

Σε περίπτωση που έχανε θα έμπαινε σε σοβαρούς μπελάδες όσον αφορά την πρόκριση της στους ομίλους του Euro, αφού θα έμπαινε στο κόλπο και η Νορβηγία. Αλλά επειδή Euro χωρίς Ισπανία δεν γίνεται, η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε έφυγε με το διπλό από το Όσλο, επικρατώντας με -το φτωχό βάσει της εικόνας του ματς- 1-0 και εξασφάλισε την παρουσία της στην επόμενη φάση του θεσμού.

Πλέον, τα πράγματα στον πρώτο όμιλο έχουν ξεκαθαρίσει και το μόνο που μένει ανοιχτό είναι η πρώτη θέση, στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται η Ισπανία και η Σκωτία περιμένει ένα... θαύμα (στραβοπάτημα της «φούρια ρόχα» με Κύπρο η Γεωργία), προκειμένου να «κλέψει» την πρωτιά.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και είχαν το πάνω χέρι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως δυσκολευόντουσαν να γίνουν απειλητικοί, με τη σωστή αμυντική λειτουργία των αντιπάλων τους να στέκεται εμπόδιο στον δρόμο τους προς το γκολ. Από την άλλη, οι Νορβηγοί προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα με αντεπιθέσεις, δίχως μεγάλη επιτυχία.

Η «φούρια ρόχα» κατάφερε να βρει δίχτυα στο 20ο λεπτό με τον Μοράτα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε έπειτα από εξέταση VAR, διότι υπήρχε οφσάιντ. Από 'κει και έπειτα είχε κι άλλες μεγάλες ευκαιρίες με Καρβαχάλ (28') και Ρόδρι (44'), αλλά δεν τις αξιοποίησε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ.

Με την ίδια φόρα μπήκε και στην επανάληψη η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε και στο 49' άνοιξε το σκορ. Έπειτα από μία φάση διαρκείας, ο Γκάβι βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή και με ένα ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Κι αυτή η φάση εξετάστηκε για οφσάιντ από το VAR και μάλιστα για αρκετή ώρα, όμως το γκολ μέτρησε κανονικά.

Οριστικά εκτός δρόμου Εθνικής η Τουρκία που... διέσυρε τη Λετονία και πέρασε στα τελικά του Euro, στο κόλπο η Ουαλία
EURO

23:43 - 15.10.2023

Οριστικά εκτός δρόμου Εθνικής η Τουρκία που... διέσυρε τη Λετονία και πέρασε στα τελικά του Euro, στο κόλπο η Ουαλία

Η Τουρκία έκανε... πάρτι κόντρα στη Λετονία και με αυτόν τον τρόπο βρίσκεται οριστικά στα τελικά του Euro 2024, μένοντας εκτός δρόμου της Εθνικής Ελλάδας. Την ίδια ώρα, στο παιχνίδι για πρόκριση βρίσκεται η Ουαλία.

Από 'κει και έπειτα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, αλλά μάταια. Ίσα ίσα, η Ισπανία ήταν αυτή που δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις και είχε αρκετές καλές στιγμές, ώστε να «κλειδώσει» τη νίκη. Βέβαια, δεν το κατάφερε, αλλά δεν το πλήρωσε, με το 0-1 να παραμένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα.