Εθνική Ελλάδας: Το απίθανο αρνητικό ρεκόρ των Ολλανδών
i

©intime

Εθνική Ελλάδας: Το απίθανο αρνητικό ρεκόρ των Ολλανδών

Γιώργος Σακελλαρίου 19:22 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:32 - 15.10.2023

Η εθνική Ολλανδίας, αντίπαλος της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2024, έχει δεχθεί πέντε γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο σε τέσσερις από τους επτά αγώνες.

Η Εθνική Ελλάδας θ’ αντιμετωπίσει αύριο στην OPAP Arena την Ολλανδία σε ένα ματς, όπου η νίκη είναι μονόδρομος για την πρόκριση στο Euro 2024.

Ένας τελικός μέχρι τον επόμενο με τη Γαλλία. Η εθνική Ολλανδίας, ωστόσο, στον πρόσφατο αγώνα με τους «τρικολόρ» ισοφάρισε αρνητικό ρεκόρ.

Οι οράνιε έχουν ήδη δεχθεί πέντε γκολ στα πρώτα δέκα λεπτά ενός διεθνούς αγώνα. Μόνο δύο φορές συνέβη αυτό τόσο συχνά. Η πρώτη ήταν πριν από έναν και πλέον αιώνα, το 1907 και η δεύτερη το 2014.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο στατιστικό ιδιαίτερα ξεχωριστό είναι ότι η εθνική ομάδα της Ολλανδίας έχει παίξει μόνο επτά διεθνείς αγώνες φέτος. Το πρόβλημα ξεκίνησε μόλις στον πρώτο αγώνα της ολλανδικής ομάδας το 2023 με αντίπαλο τη Γαλλία. Στις 24 Μαρτίου, η Ολλανδία δέχθηκε νωρίς δύο γκολ από τους Αντουάν Γκριεζμάν (2’) και Νταγιόν Οπαμεκανό (8’).

Στους διεθνείς αγώνες με Γιβραλτάρ και Κροατία (φιλικό), η Ολλανδία κατάφερε να περάσει το πρώτο δεκάλεπτο χωρίς ζημιές, αλλά απέναντι στην Ιταλία δέχθηκε ξανά γκολ στο ξεκίνημα. Στο έκτο λεπτό του αγώνα, ο Φεντερίκο Ντιμάρκο σούταρε κι άνοιξε το σκορ.

Πογέτ: «Tέτοια ματς πρέπει να πάρουμε για να πάμε στο Euro - Εύχομαι να φτάσει η στιγμή που στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα γίνουμε ένα»
EURO

18:13 - 15.10.2023

Πογέτ: «Tέτοια ματς πρέπει να πάρουμε για να πάμε στο Euro - Εύχομαι να φτάσει η στιγμή που στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα γίνουμε ένα»

Στη σημαντικότητα του αγώνα με την Ολλανδία στάθηκε ο Γκουστάβο Πογέτ, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου πριν από το ματς της Εθνικής Ελλάδας.

Κόντρα στην Εθνική μας, οι «οράνιε» νίκησαν 3-0, αλλά στους δύο πιο πρόσφατους διεθνείς αγώνες, η Ολλανδία αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι δεν ήταν συγκεντρωμένη από την αρχή. Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ έκανε χέρι και ο Άνταμ Άιντα μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι για την Ιρλανδία εντός έδρας μόλις στο τέταρτο λεπτό. Στο τελευταίο παιχνίδι η Γαλλία «χτύπησε» στο έβδομο λεπτό με τον Εμπαπέ. Ας ελπίσουμε να συμβεί το ίδιο και τη Δευτέρα.