Οριστικά εκτός δρόμου Εθνικής η Τουρκία που... διέσυρε τη Λετονία και πέρασε στα τελικά του Euro, στο κόλπο η Ουαλία

Οι παίκτες της Τουρκίας

i

Photo by Mustafa Ciftci/Anadolu via Getty Images

Οριστικά εκτός δρόμου Εθνικής η Τουρκία που... διέσυρε τη Λετονία και πέρασε στα τελικά του Euro, στο κόλπο η Ουαλία

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:43 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:18 - 16.10.2023

Η Τουρκία έκανε... πάρτι κόντρα στη Λετονία και με αυτόν τον τρόπο βρίσκεται οριστικά στα τελικά του Euro 2024, μένοντας εκτός δρόμου της Εθνικής Ελλάδας. Την ίδια ώρα, στο παιχνίδι για πρόκριση βρίσκεται η Ουαλία.

H Τουρκία επικράτησε της Λετονίας με σχετική ευκολία (4-0) και με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση στους ομίλους του Euro 2024. Kάπως έτσι, η εθνική της γειτονικής χώρας δεν θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα στα playoffs του Nations League, κάνοντας πιο εύκολο το έργο της «γαλανόλευκης».

Στο 22' οι παίκτες του Μοντέλα πέτυχαν το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, όμως με τη βοήθεια του VAR αυτό ακυρώθηκε από τον διαιτητή για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Η υπεροχή των Τούρκων συνεχίστηκε μέχρι τη λήξη του 45λεπτου, ωστόσο μεγάλη φάση δεν είχαν. 

Στο β' μέρος οι γηπεδούχοι έψαξαν και πάλι το γκολ, το οποίο βρήκαν με τον Όζκατσαρ να πασάρει στον Ακτζούν και εκείνος με ένα σουτ από κοντά να κάνει το 1-0. Η Λετονία έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Ικαουνιέκς να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η κατάρρευση με τον Τοσούν να παίρνει μία κεφαλιά και να κάνει το 2-0, ενώ το 3-0 ήρθε από τον Ακτουρκόγλου που με ένα ωραίο σουτ πέτυχε το τρίτο γκολ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τοσούν, ο οποίο με ψυχραιμία έκανε το 4-0.

Πλέον, βαθμολογικά η Τουρκία είναι καλυμμένη αφού και με ήττα από την Ουαλία στην τελευταία αγωνιστική έχει προβάδισμα στην ισοβαθμία. Την ίδια ώρα, ως προς το κομμάτι της Ελλάδας, η «γαλανόλευκη» θα βρει μπροστά της το Καζακστάν, με το ματς να διεξάγεται στις 21 Μαρτίου.

Ουαλία - Κροατία 2-1

Την ίδια ώρα, η Ουαλία πήρε τη νίκη εναντίον της Κροατίας με σκορ 2-1 και πλέον βρίσκεται για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στα τελικά του Euro. Αυτό που χρειάζεται είναι την τελευταία αγωνιστική είναι να παραμείνει ισόβαθμη με τη σημερινή (16/10) αντίπαλό της, αφού έχει προβάδισμα όσον αφορά τα μεταξύ τους κριτήρια.

Οι ευκαιρίες λιγοστές στο ματς ωστόσο το προβάδισμα ήρθε τελικά και το έφερε ο Ουίλσον, ο οποίος υποδέχθηκε την μπαλιά του Μπρουκς και έκανε το 1-0 στο 47. Στο 60' ήρθε το 2-0 που έδωσε θέση ισχύος στους γηπεδούχους, με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος να παίρνει κεφαλιά εντός περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το μόνο που κατόρθωσε η Κροατία ήταν να μειώσει σε 2-1, με τον Μόντριτς να βρίσκει τον Πάσαλιτς και εκείνος να σκοράρει στο 75'.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 4ο ΟΜΙΛΟ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: