Πλησιάζει Γερμανία η Τσεχία - Σε δεινή θέση η Πολωνία
i

©Photo by Tullio Puglia - UEFA/UEFA via Getty Images

Πλησιάζει Γερμανία η Τσεχία - Σε δεινή θέση η Πολωνία

Ιάσονας Τσίλης 23:46 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:56 - 15.10.2023

Η Τσεχία αν και δυσκολεύτηκε περισσότερο από ότι θα περίμενε κανείς, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Νησιών Φερόε, επικρατώντας με 1-0 και.. βλέπει Γερμανία. Η Πολωνία δεν κατάφερε να νικήσει την Μολδαβία και πλέον οι πιθανότητες πρόκρισης της στο Euro είναι ελάχιστες.

Η Τσεχία είχε, θεωρητικά τουλάχιστον, εύκολο έργο απέναντι στα Νησιά Φερόε. Τα πράγματα όμως ήταν διαφορετικά στην πράξη.

Ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση, με τον Σάντιλεκ να σημαδεύει το δοκάρι στο 4', με ωραίο σουτ εκτός περιοχής. Οι Τσέχοι είχαν την κατοχή της μπάλας σε όλο το ημίχρονο, ωστόσο δυσκολευόταν να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο.

Αυτό όμως, άλλαξε στο 35', όταν ο Χλόζεκ σημάδεψε και εκείνος το δοκάρι με απευθείας εκτέλεσε φάουλ. Οι περισσότερες απειλές έρχονταν από στημένες φάσεις.

Τα Νησιά Φερόε αμύνθηκαν με σθένος, όμως λύγισαν στο 76', όταν ο Φαέρο έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Σούτσεκ ήταν εκείνος που ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-0 της Τσεχίας, σκορ το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό, δίνοντας στους γηπεδούχους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς, οι οποίοι την κρατάνε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στο EURO 2024.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Πολωνία υποδέχθηκε τη Μολδαβία.

Η Μολδαβία προηγήθηκε στο 26', με τον Νικολαέσκου να σκοράρει μέσα στην περιοχή, από εκτέλεση κόρνερ του Ράτα. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με την κεφαλιά του Βσόλεκ να να περνάει ελάχιστα εκατοστά από το δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, οι Πολωνοί έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ με Μίλικ και Σφιντέρσκι, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η Ελβετία γλίτωσε το «κάζο» στις καθυστερήσεις - «Τεσσάρα» για τη Ρουμανία που «πάτησε» στη κορυφή του ένατου ομίλου
EURO

23:41 - 15.10.2023

Η Ελβετία γλίτωσε το «κάζο» στις καθυστερήσεις - «Τεσσάρα» για τη Ρουμανία που «πάτησε» στη κορυφή του ένατου ομίλου

Η Ελβετία βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-3 από την Λευκορωσία, όμως ισοφάρισε σε 3-3 στις καθυστερήσεις, για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ρουμανία επικράτησε άνετα της Λευκορωσίας με 4-0.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι εξιλεώθηκε στο 53' και με ωραίο τελείωμα έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η Πολωνία κυριάρχησε μετά την ισοφάριση και έψαξε το γκολ της νίκης χωρίς αποτέλεσμα όμως και έτσι έφερε αυτή την ισοπαλία - καταδίκη, όσον αφορά τις πιθανότητες πρόκρισης της.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (9ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ