Η Ελβετία γλίτωσε το «κάζο» στις καθυστερήσεις - «Τεσσάρα» για τη Ρουμανία που «πάτησε» στη κορυφή του ένατου ομίλου

Παίκτες Ελβετίας

i

©Photo by Pascal Kesselmark, Eurasia Sport Images/Getty Images

Η Ελβετία γλίτωσε το «κάζο» στις καθυστερήσεις - «Τεσσάρα» για τη Ρουμανία που «πάτησε» στη κορυφή του ένατου ομίλου

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:41 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:02 - 16.10.2023

Η Ελβετία βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-3 από την Λευκορωσία, όμως ισοφάρισε σε 3-3 στις καθυστερήσεις, για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ρουμανία επικράτησε άνετα της Λευκορωσίας με 4-0.

Ένα απίστευτο φινάλε, είχε η αναμέτρηση της Ελβετίας με την Λευκορωσία στο Σεν Γκάλεν, όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 3-3, για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 28ο λεπτό με τον Σερντάν Σακίρι, ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι χάρη στα γκολ των Μαξ Εμπόνγκ (61'), Ντζιάνις Παλιάκοφ (69') και Ντμίτρι Αντιλέφσκι (84') έκανε το 1-3 για τη Λευκορωσία. 

Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν, όμως με δύο τέρματα των Μάνουελ Ακάνζι (89') και Ζικί Άμντουνι (90') διαμόρφωσε το τελικό 3-3. Κάπως έτσι η Ελβετία έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας, καθώς βρίσκεται στο +4 από το τρίτο Ισραήλ.  

ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΑΝΔΟΡΑ 4-0

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ρουμανία επικράτησε άνετα εντός έδρας κόντρα στην ουραγό Ανδόρα με 4-0 και «πάτησε» στη κορυφή του ένατου ομίλου με 16 βαθμούς. 

Οι γηπεδούχοι πήραν αέρα δύο τερμάτων, πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης. Στο 23ο λεπτό ο Νικόλαε Στάντσιου άνοιξε το σκορ, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Ιανίς Χάτζι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ράζβαν Μάριν στο 44'. Στην επανάληψη η Ρουμανία στο 50ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με το σουτ του Φλορινέλ Κομάν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (9ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ