Πανέτοιμη για τον πρώτο «τελικό» με την Ολλανδία η Εθνική – Πιθανή μία αλλαγή (vid)
i

©intime

Πανέτοιμη για τον πρώτο «τελικό» με την Ολλανδία η Εθνική – Πιθανή μία αλλαγή (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 21:33 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:37 - 15.10.2023

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία της για τον αυριανό αγώνα με την Ολλανδία.

Η Εθνική Ελλάδας είναι πανέτοιμη για το σπουδαίο ματς με την Ολλανδία.

Στην τελευταία προπόνηση που έγινε στη Ριζούπολη, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Είχε όλους τους παίκτες διαθέσιμους κι έτσι είναι στη θέση να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Σε ό,τι αφορά τη διάταξη δεν αναμένονται εκπλήξεις, ενώ στην ενδεκάδα ενδεχομένως να υπάρξει μία αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Ιρλανδία. Ο Βλαχοδήμος στο τέρμα είναι σίγουρος, όπως και ο Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Τσιμίκας στο αριστερό. Στόπερ θα παίξουν οι Μαυροπάνος, Ρέτσος και στα χαφ δεδομένος είναι ο Μάνταλος. Κοντά του θα έχει τον Κουρμπέλη ή τον Σιώπη, στην περίπτωση που θελήσει ο Πογέτ να έχει περισσότερα τρεξίματα. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, η Ελλάδα χάνει σε ύψος κόντρα σε μία ομάδα με αρκετά ψηλά κορμιά και δυνατή και στις στατικές φάσεις. Λιγότερες πιθανότητες αντίθετα, φαίνεται να έχει ο Μπουχαλάκης.

Ο Κουρμπέλης, λοιπόν, είναι το φαβορί, ενώ σίγουρος στη μεσαία γραμμή είναι ο Μπακασέτας. Ο Μασούρας επίσης θα ξεκινήσει, αφού βρίσκεται σ’ εξαιρετική κατάσταση και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Γιακουμάκης. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης θα είναι είτε ο Πέλκας, είτε θα παίξει εκτός ο Μάνταλος, αν αποφασίσει ο Πογέτ να ξεκινήσει έναν εκ των Μπουχαλάκη, Σιώπη στα χαφ.

Να θυμίσουμε ότι τους παίκτες εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος δήλωσε: «Στόχος μας από την αρχή είναι να βρεθούμε στα τελικά του Euro. Θεωρώ ότι είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ. Το πιο σημαντικό είναι να το δείχνουμε. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δείξει ότι έχουμε βελτιωθεί πολύ ως εθνική. Η Εθνική θα πρέπει να είναι το παράδειγμα όλης της χώρας. Ο τρόπος που αγωνιζόμαστε, ο τρόπος που μιλάμε. Θέλω να πιστεύω ότι αποτελούμε παράδειγμα για το ποδόσφαιρο».

Για τη δεύτερη ευκαιρία: «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης να μην έχει την πίεση και τον φόβο της έντασης. Το τι καταφέραμε το προηγούμενο καλοκαίρι ανήκει στο παρελθόν. Είχαμε έναν δύσκολο όμιλο. Για να συζητάμε το τι μπορεί να συνέβη αύριο σημαίνει ότι κάτι κάναμε καλά. Σίγουρα υπήρξε ένα παιχνίδι το οποίο δεν φανήκαμε αντάξιοι, αλλά όλες οι ομάδες μπορούν να έχουν κακό παιχνίδι».

Για τα λάθη στο πρώτο ματς με την Ολλανδία: «Αυτά τα στοιχεία δεν μου αρέσει να τα μοιράζομαι. Οτιδήποτε συζητάω με την ομάδα δεν μου αρέσει να βγαίνει προς τα έξω. Εμείς οι παίκτες είμαστε πιο αυστηροί με την αυτοκριτική μας. Εμείς καταλάβαμε τι κάναμε λάθος σε εκείνο το ματς και το δείξαμε στα δύο επόμενα».

Για το πώς θα παίξει η Ελλάδα: «Συμφωνώ απόλυτα για το ότι πρέπει να κάνεις υπέρβαση για να φτάσεις στο Euro. Αύριο είναι η ευκαιρία μας για υπέρβαση. Θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Ο υπεύθυνος κάθεται δίπλα μου και γνωρίζει πως να διαχειριστεί την ομάδα υπό μια τέτοια πίεση. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη».

Για τον κόσμο: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν με γεμάτα γήπεδα. Υπάρχει χαρά. Η Εθνική ομάδα έχει ανάγκη τον κόσμο. Θεωρώ ότι οι πράξεις μιλάνε. Σε όλα τα σημαντικά παιχνίδια φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών. Ότι και να λέμε, το πιο σημαντικό είναι να φαίνεται στο γήπεδο».

Πογέτ: «Tέτοια ματς πρέπει να πάρουμε για να πάμε στο Euro - Εύχομαι να φτάσει η στιγμή που στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα γίνουμε ένα»
EURO

18:13 - 15.10.2023

Πογέτ: «Tέτοια ματς πρέπει να πάρουμε για να πάμε στο Euro - Εύχομαι να φτάσει η στιγμή που στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα γίνουμε ένα»

Στη σημαντικότητα του αγώνα με την Ολλανδία στάθηκε ο Γκουστάβο Πογέτ, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου πριν από το ματς της Εθνικής Ελλάδας.

Για τις χαμένες προκρίσεις τα περασμένα χρόνια: «Στα προκριματικά του Μουντιάλ, υστερούσαμε σε εμπειρία. Θεωρώ ότι υπάρχει περίπτωση εμπειρία στην ομάδα και μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τα πράγματα. Πλέον η Εθνική έχει παίκτες με εμπειρία που βοηθούν τους μικρότερους».

Για το πως δέθηκε η ομάδα: «Θεωρώ ότι το δέσιμο υπήρχε Πάντα μεταξύ μας. Υπήρξε και μια τριβή μεταξύ παικτών. Είμαι πολύ χαρούμενος που το καλό κλίμα έχει συνδυαστεί με καλά αποτελέσματα».