Παράπονα των Σκωτσέζων από τη διαιτησία για το ακυρωθέν γκολ του ΜακΤόμινεϊ στο παιχνίδι με την Ισπανία

Παράπονα των Σκωτσέζων από τη διαιτησία για το ακυρωθέν γκολ του ΜακΤόμινεϊ στο παιχνίδι με την Ισπανία

Δημήτρης Χούπης 11:10 - 15.10.2023

Αρκετά είναι τα παράπονα των Σκωτσέζων από το ακυρωθέν γκολ του Σκοτ ΜακΤόμινεϊ στο παιχνίδι με την Ισπανία, ωστόσο δεν ζήτησαν ποτέ το ηχητικό από το VAR.

Η Σκωτία γνώρισε την ήττα από την Ισπανία με 0-2 στη Σεβίλλη και η πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2024 πήρε παράταση. Οι Σκωτσέζοι ήθελαν μία ισοπαλία για να περάσουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και για λίγο μια ολόκληρη χώρα πήγε στα... ουράνια όταν ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ έκανε το 1-0. 

Ωστόσο το τέρμα του ακυρώθηκε για οφσάιντ, αφού ο Τζακ Χέντρι βρέθηκε μπροστά από τον Σιμόν και το γκολ δεν μέτρησε μετά και από την εξέταση της φάσης από το VAR. Μετά από αυτό το τέρμα η ομάδα του Στιβ Κλαρκ δέχτηκε δύο γκολ και θέλει ακόμα έναν βαθμό για να βρεθεί στη Γερμανία. Εκτός κι αν σήμερα (15/10) η Νορβηγία δεν καταφέρει να νικήσει την Ισπανία

Οι Σκωτσέζοι λοιπόν έχουν παράπονα από το γκολ που ακυρώθηκε κάτι που το έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Σκωτσέζικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μάικ Μαλράνεϊ. Συγκεκριμένα σχολίασε ότι θέλουν μια εξήγηση για την απόφαση αυτή, όχι όμως το ηχητικό από τις συνομιλίες στο VAR. 

«Ζητήσαμε σαφήνεια και μια κατανόηση για το ποια ήταν η διαδικασία. Έχουμε την ευθύνη προς τους οπαδούς μας και τη χώρα. Χρειαζόμαστε να εκπροσωπήσουμε σωστά τη χώρα. Δεν είναι μόνο στη Σκωτία που έμειναν με την απορία, αλλά μας ρωτάνε και από όλη την Ευρώπη τι συνέβη στο γκολ

Η απάντησή μου είναι δεν ξέρω. Η διαφάνεια είναι πολύ σημαντική κι αυτό ζητήσαμε. Είμαι βέβαιος ότι η UEFA θα είναι διαθέσιμη να δώσει μια εξήγηση».