Η Τζένι Ερμόσο «σπάει» τη σιωπή της: «Θέλω να πω σε όλους: Τελείωσε!» (vid)

Λουίς Ρουμπιάλες και Τζένι Ερμόσο

i

PrtScr

Η Τζένι Ερμόσο «σπάει» τη σιωπή της: «Θέλω να πω σε όλους: Τελείωσε!» (vid)

Sportal newsroom 08:24 - 11.10.2023

Η Τζένι Ερμόσο μίλησε στην τελετή του Ποδοσφαιρικού Hall of Fame της Πατσούκα στο Μεξικό, όπου και τιμήθηκε, για το περιστατικό με τον Λουίς Ρουμπιάλες.

Η Τζένι Ερμόσο, παγκόσμια πρωταθλήτρια με την Ισπανία, έσπασε τη σιωπή της μετά την «Υπόθεση Ρουμπιάλες» στην τελετή απονομής των 18 νέων μελών του «Pachuca Soccer Hall of Fame (Μεξικό)», μια εκδήλωση στην οποία τιμήθηκε ανάμεσα σε προσωπικότητες όπως ο Φραντσέσκο Τότι, ο Τσάβι και ο Κάρλο Αντσελότι.

Η Ερμόσο όπως τόνισε δεν θέλει να θυμάται πλέον το περιστατικό και μετά το τέλος της ομιλίας της η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

«Το βράδυ της 20ης Αυγούστου 2023, όταν σήκωσα το Κύπελλο με τους συμπαίκτες μου, ένιωθα τα χέρια του πατέρα μου όταν με πήγε στην προπόνηση, το χαμόγελο της μητέρας μου να με παρακολουθούσε να παίζω και τη χαρά όλης της οικογένειάς μου να μοιράζεται το όνειρο. ενός μικρού ποδοσφαιριστή που ήθελε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. Έπαιζα ποδόσφαιρο όλη μου τη ζωή, είμαι 33 χρονών, αλλά πριν από λίγες εβδομάδες, στο γήπεδο του Australia Stadium στο Σίδνεϊ, έγινα ξανά παιδί. έχει περάσει μόνο λίγος καιρός, ακόμα αναρωτιέμαι τι ήταν αυτό που κάναμε εκείνο το βράδυ. Κερδίσαμε έναν τίτλο, γυρίσαμε τον κόσμο και γίναμε μια από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία, αλλά κατά βάθος πετύχαμε κάτι πολύ περισσότερο ανθρώπινο, πιο υπερβατικό.

Δεν ήμασταν πρωταθλητές για να σηκώσουμε ένα τρόπαιο που μένει στις προθήκες, να λάβουμε ένα μπόνους αποζημίωσης ή να εμφανιστούμε σε χιλιάδες εξώφυλλα που τσαλακώνονται με την πάροδο του χρόνου: ήμασταν παγκόσμιοι πρωταθλητές γιατί ήταν ο μόνος τρόπος που μας είχε απομείνει για να μας ακούν, να σεβαστούν και να μας εκτιμήσουν. Η Εθνική μου ομάδα άλλαξε τον τρόπο που βλέπουν πολλοί το γυναικείο ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος ότι εκατομμύρια κορίτσια σε όλο τον κόσμο έχουν αισθανθεί ότι αναγνωρίζονται και προστατεύονται από αυτήν την ομάδα γενναίων, αφοσιωμένων και ειλικρινών παικτών, που σε κάθε βήμα που έκαναν σκέφτονταν πάντα το μέλλον τους. 

Έκτοτε έγιναν πολλά, ίσως θυσιάσαμε κάποιες χαρές, κάποιες γιορτές και, χωρίς να το αξίζουμε, ταλαιπωρηθήκαμε περισσότερο από όσο έπρεπε σε μια ιστορική στιγμή για εμάς.Είμαι ξεκάθαρος ότι έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στις νέες γενιές. Σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν ένα μεγάφωνο για να ακουστεί, θέλω να τους πω ότι αυτός ο αγώνας ανήκει σε όλους. Κερδίζουμε στο γήπεδο και εκτός αυτού για να εξασφαλίσουμε ένα άθλημα χωρίς αποκλεισμούς και μια κοινωνία που μας προστατεύει όλους. Και σε όλους θέλω να πω: Τελείωσε! Είμαι η Τζένι Ερμόσο είμαι ποδοσφαιρίστρια και είμαι εκείνο το κορίτσι που κατάφερε να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλήτρια».