Deja Vu για την Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών!
i

©twitter/ESPN Asia

Deja Vu για την Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών!

Μαρία Δαλιάνη • 08:00 - 05.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Σε κακό δαίμονα έχει εξελιχθεί η Νότια Κορέα για την Γερμανία καθώς ο αποκλεισμός στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών θύμισε αυτόν της εθνικής ανδρών στο Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία.

Η Νότια Κορέα για άλλη μια φορά πλήγωσε τους Γερμανούς. Η Νοτιοκοραεάτισσες έκαναν την έκπληξη και κατάφεραν με την ισοπαλία που απέσπασαν από την Γερμανία για το Παγκοσμιο Κύπελλο Γυναικών να αφήσουν εκτός της φάσης των νοκ-αουτ για πρώτη φορά στην ιστορία της τις δύο φορές πρωταθλήτριες κόσμου!

Πριν ένα χρόνο, η δευτερη στην Παγκόσμια κατάταξη Γερμανία διεκδικούσε την πρώτη θέση στην Ευρώπη και ίσως κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένα χρόνο μετά θα βρίσκεται εκτός νοκ-αουτ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και όμως έγινε και αυτό! Η Γερμανία σε ένα σχετικά βατό όμιλο με Κολομβία, Μαρόκο και Νότια Κορέα δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γεγονός που προκάλεσε έκπληξη στους φίλους του ποδοσφαίρου και όχι μόνο δεδομένου ότι η Γερμανία είναι μια παραδοσιακά ισχυρή δύναμη.

Η ισοπαλία που απέσπασε η Γερμανία σε συνδυασμό με την δεύτερη νίκη του Μαρόκο, σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με 1-0 επί της Κολομβίας ανάγκασαν τις Γερμανίδες να βγάλουν εισιτήριο για την επιστροφή στην πατρίδας του νωρίτερα.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Γερμανοί βιώνουν πρόωρα τον αποκλεισμό σε Παγκόσμιο Κύπελλο από τους Νοτειοκορεάτες. Ήταν 27 Ιουνίου του 2018 όταν η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2014 Γερμανία έμεινε εκτός Μουντιάλ από την φάση των ομίλων. Η νίκη των Γερμανών επί της Σουηδίας στην δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ της Ρωσίας είχε γεμίσει αισιοδοξία την ομάδα του Γιοακίμ Λεβ και ίσως κανείς δεν πίστευε ότι η αδιάφορη Κορέα θα κάνει ζημιά στους Γερμανούς. 

Φινάλε θρίλερ στον Α' όμιλο του Μουντιάλ Γυναικών - Πρόκριση για Ελβετία και Νορβηγία
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

12:15 - 30.07.2023

Φινάλε θρίλερ στον Α' όμιλο του Μουντιάλ Γυναικών - Πρόκριση για Ελβετία και Νορβηγία

Η Ελβετία και η Νορβηγία είναι οι ομάδες που προκρίθηκαν από τον Α' όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Εκτός συνέχειας έμεινε η οικοδέσποινα Νέα Ζηλανδία που το πάλεψε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Και όμως ,για άλλη μια φορά, το ποδόσφαιρο μας έδειξε ότι δεν υπάρχουν αουτσαιντερ και φαβορί κι έτσι οι αδιάφοροι Νοτιοκορεάτεςς κέρδισαν με 2-0 τους Γερμανούς με γκολ τον Σιν και Σον στις καθυστερήσεις και πέταξαν εκτός συνέχεις τους Γερμανούς. Με την Σουηδία και το Μεξικό, παρά την βαριά ήττα του  με 3-0, να παίρνει την πρόκριση στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας μετά την αυτοχειρία των Γερμανών.