Από το βολ-πλανέ του Μπεργκ μέχρι και τον «πύραυλο» του Λουτσιάνο: Οι πέντε γκολάρες σε Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (vids)

Από το βολ-πλανέ του Μπεργκ μέχρι και τον «πύραυλο» του Λουτσιάνο: Οι πέντε γκολάρες σε Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (vids)

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:29 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:29 - 04.02.2024

Με αφορμή το σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, το Sportal θα γυρίσει πίσω και θα σας θυμίσει τις πέντε πιο αξέχαστες γκολάρες που επιτεύχθηκαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (4/2, 21:00) μαγνητίζει τα βλέμματα στο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League. 

Το «τριφύλλι» γνώρισε μεν την ήττα στην Τούμπα την περασμένη αγωνιστική, ωστόσο μεσοβδόμαδα πήρε με δραματικό τρόπο - γκολ στις καθυστερήσεις - την πρόκριση επί του Ατρόμητου στους «4» του Κυπέλλου. 

Ο Φατίχ Τερίμ καλείται να προσαρμόσει τα πλάνα του με βάση τις αντοχές και τη διαθεσιμότητα των παικτών του, τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι ξεκούραστοι και με νέες μεταγραφές. 

Από την άλλη πλευρά, ο Κάρλος Καρβαλιάλ ευελπιστεί να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι. «τρίποντο» που και θα κρατήσει τους Πειραιώτες στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά θα πάρει και μια ρεβάνς από τους «πράσινους» για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο.

Με αφορμή το σπουδαίο ντέρμπι, το Sportal θα γυρίσει πίσω και θα σας θυμίσει τις πέντε πιο αξέχαστες γκολάρες που επιτεύχθηκαν στο «Απόστολος Νικολαϊδης»

Η γκολάρα του Λουτσιάνο

2001-02. Ο Ολυμπιακός με μια επιβλητική εμφάνιση «άλωσε» την έδρα του Παναθηναϊκού και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας με το εμφατικό 4-1. 

Το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών ήταν ένα αριστούργημα. Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα ανέλαβε την εκτέλεση, ο οποίος ήταν σε απόσταση σχεδόν 40 μέτρα από την εστία του Νικοπολίδη, ο Βραζιλιάνος πήρε φόρα και με έναν «πύραυλο» σημείωσε το 2-0 για την ομάδα του. 

Το μυτάκι του «Τζιοβάνι»

Στο ίδιο ματς, στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης ο Τζιοβάνι πέτυχε ένα ασύλληπτο τέρμα. Μετά από μια κάθετη πάσα του Νινιάδη, ο Βραζιλιάνος διεθνής βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Νικοπολίδη και με ένα «μυτάκι» στην μπάλα την έστειλε στα δίχτυα για το 3-1 των Πειραιωτών. 

Η απίθανη εκτέλεση του Ντομίνγκες 

2014-15. Επεισοδιακό ντέρμπι που τελικά έφερε αφαίρεση βαθμών για τον Παναθηναϊκό. Στο χορτάρι οι «πράσινοι» νίκησαν 2-1. Στην τελευταία φάση του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι με φάουλ μείωσαν το σκορ. Ο Τσόρι Ντομίνγκες με εξαιρετικό χτύπημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και δικαιωματικά κερδίζει θέση στη λίστα των υπέροχων τερμάτων στα ντέρμπι!

Το τσίμπημα του Μπεργκ 

2016-17. Γκολάρα κι έκρινε και το αποτέλεσμα μάλιστα! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού. Ο Καπίνο έδιωξε την ευκαιρία του Κλωναρίδη, όμως ο Μπεργκ στα όρια της περιοχής με ένα υπέροχο «σκροπ» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Το γκολ της τιμής του Μαουρίσιο 

2021-22. Με την έκβαση του ντέρμπι να έχει κριθεί, ο Παναθηναϊκός ζητούσε ένα γκολ, το οποίο ήρθε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Συγκεκριμένα στο 53ο λεπτό, ο Βιγιαφάνες, βρήκε τον Μαουρίσιο, ο Βραζιλιάνος έκανε το κοντρόλ, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Καλογερόπουλο και με ένα μονοκόμματο σουτ σκόραρε για το 3-1 των πράσινων.