Πολύ κοντά στον ΑΠΟΕΛ ο Ρικάρντο Σα Πίντο

Ρικάρντο Σα Πίντο

i

©Intime

Πολύ κοντά στον ΑΠΟΕΛ ο Ρικάρντο Σα Πίντο

Κώστας Τσιακλής 23:16 - 06.06.2023

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον πρώην προπονητή του Ατρόμητου και του ΟΦΗ, Ρικάρντο Σα Πίντο.

Ο πρώην προπονητής του Ατρόμητου και του ΟΦΗ, Ρικάρντο Σα Πίντο, βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της όμαδας από τη Λευκωσία.

Ο ΑΠΟΕΛ ψάχνει τον αντικαταστάτη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφαση του να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο εκλεκτός του Πρόδρομου Πετρίδη θα είναι ο τέως τεχνικός του Ατρόμητου και του ΟΦΗ, Ρικάρντο Σα Πίντο.

Όπως αναφέρεται από τα ρεπορτάζ ο βοηθός του Πορτογάλου θα είναι ο συμπατριώτης του Νούνο Μοράις που έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ ως ποδοσφαιριστής ενώ πλέον εργάζεται στις ακαδημίες του συλλόγου.

Ο Σα Πίντο τη φετινή αγωνιστική περίοδο προπόνησε την ιρανική, Εστεχλάλ, με την οποία έφτασε πολύ κοντά σε τίτλο αφού τερμάτισε στην 3η θέση του εγχώριου πρωταθλήματος ενώ ήταν και η φιναλίστ του κυπέλλου.

Στο παρελθόν ο Σα Πίντο είχε περάσει και από την Ελλάδα για λογαριασμό του Ατρόμητου και του ΟΦΗ. Στους Κρητικούς ήταν προπονητής από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 και σε 34 αναμετρήσεις είχε απολογισμό 15 νίκες, 7 ισοπαλίες και 12 ήττες, οδηγόντας κάπως έτσι την ομάδα στην 6η θέση.

Γκουαρδιόλα για Ποστέκογλου: «Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, θα κάνει φανταστική δουλειά»
PREMIER LEAGUE

22:49 - 06.06.2023

Γκουαρδιόλα για Ποστέκογλου: «Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, θα κάνει φανταστική δουλειά»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, αναφέρθηκε στην πρόσληψη του Άγγελου Ποστέκογλου στην Τότεναμ και χαρακτήρισε τον Ελληνοαυστραλό ως ένα εξαιρετικό προπονητή.

Στη συνέχεια ο Πορτογάλος ανέβηκε και στο Περιστέρι. Στον Ατρόμητο διετέλεσε τεχνικός σε δύο θητείες. Η πρώτη ήταν από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι το Φεβρουάριο του 2015 ενώ η δεύτερη ήταν από το Φεβρουάριο του 2017 μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Συνολικά μέτρησε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 11 ήττες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Σα Πίντο θα συναντήσει στη Λευκωσία δύο παλιούς γνώριμους. Πρόκειται για τους Ντιουμερσί Ντογκαλά και Ντάλσιο. Με τον πρώτο είχε κοινή θητεία στη Σταντάρ Λιέγης ενώ με το δεύτερο στην πορτογαλική Μπελενένσες.