Αποκαλύφθηκαν οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές όλων των εποχών, έκπληξη με Κριστιάνο και Μέσι

Λιονέλ Μέσι - Κριστιάνο Ρονάλντο

Αποκαλύφθηκαν οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές όλων των εποχών, έκπληξη με Κριστιάνο και Μέσι

Κώστας Τόπας 08:07 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:10 - 24.01.2024

Ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής όλων των εποχών αποκαλύφθηκε. Δεν είναι ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά ούτε και ο Λιονέλ Μέσι.

Με τα χρόνια, ο Πορτογάλος θρύλος, Κριστιάνο Ρονάλντο κυριαρχεί στον κόσμο του ποδοσφαίρου μαζί με τον παλιό του αντίπαλο, Λιονέλ Μέσι. Στις αρχές του 2023, ο Πορτογάλος αστέρας αποφάσισε να αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθώς υπέγραψε για την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, Αλ Νασρ βάζοντας την υπογραφή του σε προσοδοφόρο συμβόλαιο.

Παρά τη μεγάλη μετακίνηση χρημάτων και τα μεγάλα συμβόλαια που είχε σε ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους, ο Κριστιάνο είναι πέμπτος στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές όλων των εποχών. Σύμφωνα με το Sportico, ο επιθετικός της Αλ Νασρ έχει συγκεντρώσει 1,58 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη σύγκριση των κερδών των αστέρων του αθλητισμού, στο παρελθόν και στο παρόν με βάση την τρέχουσα αξία.

Ο Κριστιάνο απλώς κερδίζει τον Μέσι στη λίστα, με τον Αργεντινό να κερδίζει συνολικά 1,48 δισεκατομμύρια δολάρια. Πιο πάνω από τον Πορτογάλο και τον Αργεντινό βρίσκονται οι θρυλικοί παίκτες του γκολφ Τζακ Νίκλαους και Άρνολντ Πάλμερ, οι οποίοι 1,63 και 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα

Στη δεύτερη θέση κατατάχθηκε ένας άλλος θρύλος στον κόσμο του γκολφ, ο Τάιγκερ Γουντς. Με κέρδη 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πρώτη θέση ανήκει στον θρύλο του ΝΒΑ Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος έχει συγκεντρώσει μια περιουσία 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αφού αποσύρθηκε από το μπάσκετ, ο Τζόρνταν συνέχισε να κερδίζει πολλά χρήματα ως επιχειρηματίας.

Η επωνυμία του «Air Jordan», η οποία βρίσκεται σε συνεργασία με τον κολοσσό αθλητικών ειδών Nike, φέρνει περίπου 1 δισεκατομμύριο λίρες ετησίως σε πωλήσεις.

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές όλων των εποχών:

  1. Μάικλ Τζόρνταν - Μπάσκετ - 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια
  2. Τάιγκερ Γουντς - Γκολφ - 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια
  3. Άρνολντ Πάλμερ - Γκολφ - 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια
  4. Τζακ Νίκλαους - Γκολφ - 1,63 δισεκατομμύρια δολάρια
  5. Κριστιάνο Ρονάλντο - Ποδόσφαιρο - 1,58 δισεκατομμύρια δολάρια
  6. ΛεΜπρόν Τζέιμς - Μπάσκετ - 1,53 δισεκατομμύρια δολάρια
  7. Λιονέλ Μέσι - Ποδόσφαιρο - 1,48 δισεκατομμύρια δολάρια
  8. Φλόιντ Μεϊγουέδερ - Πυγμαχία - 1,41 δισεκατομμύρια δολάρια
  9. Ρότζερ Φέντερερ - Τένις - 1,38 δισεκατομμύρια δολάρια
  10. Φιλ Μίκελσον - Γκολφ - 1,36 δισεκατομμύρια δολάρια