Αποκάλυψη πρώην παίκτη της Βιγιαρεάλ για Μαρθελίνο: «Με έστειλε στον ψυχολόγο, αλλά παράλληλα με βοήθησε αρκετά»

Αποκάλυψη πρώην παίκτη της Βιγιαρεάλ για Μαρθελίνο: «Με έστειλε στον ψυχολόγο, αλλά παράλληλα με βοήθησε αρκετά»

Δημήτρης Χούπης 11:25 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 29.11.2023

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βιγιαρεάλ, Σάμουελ Καστιγέχο, αναφέρθηκε στον Μαρθελίνο, ο οποίος όπως αποκάλυψε, τον έστειλε στον ψυχολόγο με την πίεση που του έβαζε, ωστόσο στη συνέχεια τόνισε πως τον βοήθησε πάρα πολύ ως άνθρωπο και ως ποδοσφαιριστή.

Ο Σάμουελ Καστιγέχο αποτέλεσε ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα του ισπανικού ποδοσφαίρου, έχοντας αγωνιστεί στη Μάλαγα, τη Μίλαν, τη Βαλένθια, τη Σασσουόλο και τη Βιγιαρεάλ

Μιλώντας λοιπόν στη Relevo, ο Ισπανός ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη θητεία του στα «κίτρινα υποβρύχια», όπου προπονητή είχε τον Μαρθελίνο, τον νυν τεχνικό της ομάδας. Ο τότε 20χρονος είχε μόλις πάρει μεταγραφή στη Βιγιαρεάλ από τη Μάλαγα και προπονητή είχε τον Ισπανό.

Στην αρχή, όπως ανέφερε ο ίδιος, ήταν μια αρκετά καλή χρονιά έχοντας τον Μαρθελίνο στο πλάι του, ο οποίος τον βοήθησε να αναπτυχθεί και ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής. Κι αυτό διότι ο Ισπανός τεχνικός τον πίεζε αρκετά, για να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό. 

«Ήταν μια τρομερή σεζόν. Η πρώτη χρονιά που φεύγεις από το σπίτι, αποκτάς νέα παρέα, είσαι σε νέα πόλη και γνωρίζεις ανθρώπους που δεν ξέρεις τους χαρακτήρες τους. Πήγα στη Βιγιαρεάλ, με καλό όνομα από τον Χάβι Γκαρθία, σε έναν τελείως διαφορετικό άνθρωπο, τον Μαρθελίνο, ο οποίος σε πιέζει αρκετά, σου φωνάζει, είναι ένας προπονητής αρκετά τελειομανής, όντας όλη την ώρα από πάνω σου στην προπόνηση

Περνώντας τα χρόνια αυτό το εκτιμάς. Συνειδητοποιείς ότι σε έκανε να ωριμάσεις αρκετά, με έκανε πιο ώριμο ως παίκτη, ως άνθρωπο. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, επειδή τα αποτελέσματα και το παιχνίδια του το λένε», ήταν αρχικά τα λόγια του πρώην παίκτη της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Europa League

Ωστόσο σε ένα σημείο, ο 28χρονος αναφέρθηκε και στη δυσκολία του να διαχειριστεί όλη αυτή την πίεση από τον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος τον «οδήγησε» σε ψυχολόγο. «Έζησα μια δύσκολη χρονιά όσον αφορά τη ψυχολογική μου κατάσταση, επειδή σε πιέζει αρκετά και εκείνη την περίοδο δεν είχα τη δύναμη και τον χαρακτήρα να το χειριστώ.

Δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω, πόσο μάλλον να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Αλλά όπως έχω ήδη πει, ο Μαρθελίνο με βοήθησε αρκετά στην καριέρα μου. Εκτός από τη βοήθεια που πήρα από την οικογένειά μου, είχα και εξωτερική βοήθεια, γιατί δεν ένιωθα αρκετά δυνατός για να το χειριστώ όλο αυτό, αλλά  με έκανε να ωριμάσω», ανέφερε στη συνέχεια.