Αποκλεισμός σοκ για τη Νάπολι, έμεινε εκτός Κυπέλλου από την Κρεμονέζε!
i

Οι πανηγυρισμοί των παικτώ της Κρεμονέζε / Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images

Αποκλεισμός σοκ για τη Νάπολι, έμεινε εκτός Κυπέλλου από την Κρεμονέζε!

Sportal newsroom 00:55 - 18.01.2023 / Ανανεώθηκε: 01:07 - 18.01.2023

Η πρωτοπόρος Νάπολι γνώρισε πρόωρο αποκλεισμό από το Κύπελλο Ιταλίας, με την ουραγό Κρεμονέζε να επικρατεί στη διαδικασία των πέναλτι (4-5) μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

Πρώτη vs τελευταία σημειώσατε διπλό! Η πρωτοπόρος στην Serie A Νάπολι είδε την ουραγό Κρεμονέζε να τη στέλνει σπίτι της, καθώς πήρε τη νίκη στη στα πέναλτι (4-5) μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

Έτσι, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλβίνι εξασφάλισε την παρουσία της στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ιταλίας, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, όμως οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να πάρουν το προβάδισμα στην πρώτη τους ευκαιρία, όταν στο 18ο λεπτό ο Οκερέκε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ασίστ του Πίκελ.

Δεν άργησαν να απαντήσουν οι «παρτενοπέι», οι οποίοι στο 33' έφεραν το ματς στα ίσια, με τον Χεσούς να σκοράρει με κεφαλιά, ενώ στο 36' έφτασαν στην ολική ανατροπή, με τον Σιμεόνε να αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξαιρετική σέντρα του Ζέρμπιν.

Στην επανάληψη ο ρυθμός δεν ήταν καλός, με τους γηπεδούχους να διαχειρίζονται το προβάδισμα τους, αλλά να μην βρίσκουν δεύτερο τέρμα, προκειμένου να «κλειδώσουν» τη νίκη. Κάτι το οποίο πλήρωσαν...

Εκεί που όλα έδειχαν το παιχνίδι είχε κριθεί, εμφανίστηκε στο 87ο λεπτό ο Φίλιξ Αφένα-Γκιάν και με μια κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ζανιμάκια, έκανε το 2-2 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί η Νάπολι ήταν αρκετά καλύτερη, ενώ τη βοήθησε πολύ και το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 100ο λεπτό και μετά λόγω της αποβολής του Σερνικόλα, όμως σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Στα πέναλτι μοιραίος για τους Ναπολιτάνους αποδείχθηκε ο Λομπότκα, ο οποίος αστόχησε, κάτι το οποίο δεν έκανε κανένας παίκτης των φιλοξενουμένων και έτσι πήραν και την πρόκριση.