Ο Κβιλιτάια έσωσε την παρτίδα για τον ΑΠΟΕΛ στις καθυστερήσεις

Ο Κβιλιτάια έσωσε την παρτίδα για τον ΑΠΟΕΛ στις καθυστερήσεις

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:00 - 02.01.2024 / Ανανεώθηκε: 02:20 - 03.01.2024

Χωρίς νικητή (2-2) ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Απόλλωνα Λεμεσού και τον ΑΠΟΕΛ, για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA.

Σε ένα εντυπωσιακό σε εξέλιξη παιχνίδι, Απόλλωνας Λεμεσού και ΑΠΟΕΛ εξήλθαν ισόπαλοι με 2-2 στο «Αλφαμέγα», για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA

Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 39 βαθμούς, ενώ ο Απόλλωνας είναι στην 6η θέση με 26 πόντους.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο αρκετά προσεκτικές στην άμυνα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι στα πρώτα 20 λεπτά να μην έχει φάσεις. Ωστόσο στο 32ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με τον Κολ

Μετά από λανθασμένο γύρισμα του Ντογκαλά στον Μπέλετς, ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να διώξει, η μπάλα κόντραρε στον Κρμέντσικ και έφτασε στον Κολ που σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του Απόλλωνα

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι πανηγυρισμοί στο στρατόπεδο του Απόλλωνα δεν είχαν κοπάσει και μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Βαλμπουενά, ο Εκπολό πήρε τη κεφαλιά μέσα στη περιοχή και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. 

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με γρήγορο γκολ στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, αφού στο 48ο λεπτό ο Ντογκαλά έκανε σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Μαρκίνιος και εκείνος με πλασέ μείωσε σε 2-1. 

Μετά από το αρχικό δυναμικό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε με τον Απόλλωνα να μην δέχεται όση πίεση θα ανέμενε. Ωστόσο στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κβιλιτάια με κεφαλιά «λύτρωσε» τους «γαλαζοκίτρινους» και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Απόλλων Λεμεσού (Πάμπλο Ματσίν): Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Σέλβικ, Κρμέντσικ (86' Άδωνη), Μαλεκκίδης, Σπόλιαριτς (46' Πέρετζ), Χάμπος, Βαλμπουενά (86' Κοστάκε), Φιλιώτης, Μάρκες (81' Νταρίκουα), Κολ (70' Αμπντουραχίμι).  

ΑΠΟΕΛ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Μπέλετς, Καραμανώλης (46' Ζέφτε), Ντβάλι, Κβιλιτάια, Τσεμπάκ, Σούσιτς, Πολυκάρπου (46' Σατσιάς), Μαρκίνιος (89' Εφραίμ), Σαρφό (78' Γαβριήλ), Κοσταντίνοφ, Ντονγκαλά (63' Δώνης).