Απορρίφθηκε προς το παρόν η ιδέα ένταξης της Ρωσίας στην ασιατική ομοσπονδία
i

Ρωσία / ©INTIME

Απορρίφθηκε προς το παρόν η ιδέα ένταξης της Ρωσίας στην ασιατική ομοσπονδία

Sportal newsroom 18:38 - 30.12.2022

Η ιδέα ένταξης της Ρωσίας στην ασιατική ομοσπονδία απορρίφθηκε και οι Ρώσοι θα διαπραγματευτούν το μέλλον τους με την UEFA και τη FIFA.

Η αρχική ιδέα της Ρωσίας να ενταχθεί στην ασιατική ομοσπονδία απορρίφθηκε και οι Ρώσοι θα διαπραγματευτούν το μέλλον τους. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ρωσικής ένωσης ποδοσφαίρου, άλλαξε γνώμη για την αποχώρηση της χώρας του από την UEFA.

Κάπως έτσι ο Αλεκσάντρ Ντουκόφ πήρε την απόφαση να φτιάξει μία ομάδα, η οποία θα αποτελείται από τρία άτομα. Αυτά τα άτομα θα διαπραγματευτούν με την UEFA, την FIFA και τη ΔΟΕ το ποδοσφαιρικό μέλλον της χώρας.

«Στόχος αυτής της ομάδας εργασίας είναι η επιστροφή των συλλόγων και των εθνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις, να δημιουργηθεί ένας χάρτης, ένα χρονοδιάγραμμα. Η ομάδα εργασίας πρέπει να σχηματιστεί έπειτα από τις γιορτές. Έχουμε ήδη αρχική συγκατάθεση της UEFA. Το χρονοδιάγραμμα πρέπει να έχει αποφασιστεί μέχρι το τέλος Απριλίου», ήταν τα λόγια του Ντουκόφ.

Ο πρόεδρος του ρωσικού ποδοσφαίρου δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του πολέμου, μία αίτηση ένταξης της Ρωσίας στην ασιατική ομοσπονδία θα απορρίπτονταν από την FIFA.

Στόχος της Ρωσίας είναι το Μουντιάλ του 2026, αφού έχει αποκλειστεί από το Euro του 2024. Παρόλα αυτά αν δεν βρουν λύση μέχρι τον Απρίλιο, δε θα προλάβουν τις διορίες για τις επόμενες διεθνείς διοργανώσεις και  τότε θα υπάρξει πρόβλημα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.