Γιουβέντους: Η UEFA ξεκινά έρευνα για παραβίαση του FFP
i

Γιουβέντους/©Intime

Γιουβέντους: Η UEFA ξεκινά έρευνα για παραβίαση του FFP

Sportal newsroom 20:10 - 01.12.2022

Η UEFA ανακοίνωσε ότι ξεκινάει έρευνα για τη Γιουβέντους για πιθανή παραβίαση του Financial Fair Play.

Η ομάδα με έδρα το Τορίνο βρίσκεται ήδη υπό έρευνα στην Ιταλία για πιθανές οικονομικές παρατυπίες. Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι αρχίζει έρευνα για πιθανές παραβιάσεις του Financial Fair Play αλλά και των κανονισμών σχετικά με την αδειοδότηση των συλλόγων.

Η διαδικασία έρευνα της UEFA στηρίζεται σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος έχει να κάνει να με διογκωμένα κέρδη με βάση τα τέλη μεταγραφής μέσω της τεχνητής αύξησης της αξίας των παικτών. Ο δεύτερος πυλώνας έχει να κάνει με αναφορές ότι οι παίκτες που συμφώνησαν να παραιτηθούν από τους μισθούς τους κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, εξακολουθούσαν να πληρώνονται ανεπισήμως. Η Γιουβέντους βρίσκεται εν μέσω μίας κρίσης. Ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, υπέβαλε την παραίτησή του το απόγευμα της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα διοριστεί τον Ιανουάριο. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Αθλητισμού Αντρέα Αμπόντι σημείωσε ότι η Γιουβέντους πιθανότατα είναι «η κορυφή του παγόβουνου» για αυτού του είδους τις οικονομικές παραβιάσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου.