Απορρίφθηκε η έφεση του Ρουμπιάλες: Τριετής αποκλεισμός για το φιλί στην Ερμόσο

Λουίς Ρουμπιάλες

i

PrtScr

Απορρίφθηκε η έφεση του Ρουμπιάλες: Τριετής αποκλεισμός για το φιλί στην Ερμόσο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:40 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 16:41 - 26.01.2024

Η FIFA δεν δέχθηκε την έφεση που άσκησε ο Λουίς Ρουμπιάλες, αποφασίζοντας πως η πρωτόδικη απόφαση αποκλεισμού ισχύει κανονικά.

Τον περασμένο Οκτώβριο η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA απέκλεισε τον Λουίς Ρουμπιάλες, πρώην πρόεδρο της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF), από την άσκηση οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετικής με το ποδόσφαιρο για τρία χρόνια, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. 

Αφορμή στάθηκε το φιλί του πρώην στελέχους προς την Τζένι Ερμόσο, με την παγκόσμια συνομοσπονδία να θεωρεί πως ο ίδιος παραβίασε το άρθρο 13 του Πειθαρχικού Κανονισμού. Αμέσως εκείνος άσκησε έφεση, θεωρώντας πως η απόφαση ήταν άδικη προς το πρόσωπό του. 

Ο Ρουμπιάλες υποστήριζε ότι το φιλί ήταν συναινετικό, όμως μετά το περιστατικό και το σάλο που προκλήθηκε, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Τελικά η έφεσή το δεν πήγε όπως την περίμενε. 

Η FIFA αποφάσισε να διατηρήσει την πρωτόδικη ποινή που του επέβαλε, τονίζοντας πως ο ίδιος λειτούργησε κατά παράβαση του κώδικα. «Ο κ. Ρουμπιάλες συμπεριφέρθηκε με τρόπο αντίθετο με τις αρχές που κατοχυρώνονται στο άρθρο 13 του πειθαρχικού κώδικα της FIFA, κατά τη διάρκεια και μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η FIFA

Όλα ξεκίνησαν στις 20 Αυγούστου του 2023, όταν ο Ρουμπιάλες φίλησε την Ισπανίδα μεσοεπιθετικό, Τζένιφερ Ερμόσο, στα χείλη κατά την απονομή του μεταλλίου. Ο σάλος που προκλήθηκε μετά το περιστατικό ήταν τεράστιος, με τους πάντες να ζητούν την παραίτηση του πρώην ποδοσφαιριστή από το αξίωμα του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας. 

Ο Ρουμπιάλες κατηγορείται ότι «φίλησε με δύναμη» ποδοσφαιρίστρια της Αγγλίας μετά τον τελικό του Μουντιάλ Γυναικών
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

09:59 - 07.12.2023

Ο Ρουμπιάλες κατηγορείται ότι «φίλησε με δύναμη» ποδοσφαιρίστρια της Αγγλίας μετά τον τελικό του Μουντιάλ Γυναικών

Ο πρώην πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες κατηγορείται ότι «φίλησε με δύναμη» τη Λούσι Μπρόνζ και ότι άρπαξε απ' το πρόσωπο και τη Λόρα Κόουμπς, μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Μάλιστα, η AFE (Ένωση Ισπανών Ποδοσφαιριστών) είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση ότι εάν ο Ρουμπιάλες δεν παρέδιδε τη θέση του άμεσα, τότε θα απαιτούσαν να εφαρμοστεί εναντίον του ο αθλητικός νόμος. Τελικά ο ίδιος στις 10 Σεπτεμβρίου, παραιτήθηκε από τις θέσεις του ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ως αντιπρόεδρος της UEFA