Αράο: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι εφόσον θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα»

Γουίλιαν Αράο

i

© Intime

Αράο: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι εφόσον θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 21:44 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:46 - 31.03.2024

Ο Αράο μίλησε για την εικόνα του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ και γνώρισε την ήττα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.

Με σκόρερ τους Ντεσπόντοφ, Τόμας και Σβαμπ ο Δικέφαλος «απέδρασε» από τη Λεωφόρο, ενώ ο Μπερνάρ πέτυχε τα δύο γκολ του «τριφυλλιού».

Στις δηλώσεις του μετά το ματς, ο Αράο στάθηκε στην εικόνα που παρουσίασαν αυτός και οι συμπαίκτες του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν θα έλεγα ότι φταίει το γρήγορο πρώτο γκολ που δεχθήκαμε, δεν μπορούμε και δεν επιτρέπεται να δεχόμαστε ένα τέτοιο γκολ και μάλιστα στο 2ο λεπτό και ακόμα περισσότερο εντός έδρας. Μετά προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, περάσαμε στην αντεπίθεση, σημειώσαμε γκολ, δεχθήκαμε όμως το 1-2.

Στο β’ παίξαμε καλά, κάναμε αντεπιθέσεις, θέλαμε τη νίκη αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θέλαμε και η αλήθεια είναι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι τη στιγμή που θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα.

Αυτό που έλειψε ήταν τα γκολ. Στο β΄ ελέγξαμε το παιχνίδι ήμασταν επιθετικοί, κάναμε ευκαιρίες αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Για να μπορέσεις να νικήσεις πρέπει να σκοράρεις. Δεν είναι θέμα μόνο των επιθετικών, δεν είναι δικό τους το θέμα αλλά όλη η ομάδα, όλη η ομάδα έχει το φταίξιμο και όλοι έπρεπε να παίξουμε καλύτερα».

Μπερνάρ: «Αν δεν κερδίζεις έναν τόσο σημαντικό αγώνα, τα πράγματα είναι δύσκολα»

«Είναι δύσκολο όταν δέχεσαι ένα γκολ στο δεύτερο λεπτό οπότε καταλαβαίνεις ότι μετά τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται δύσκολα, πρέπει να τρέξεις, να μαρκάρεις, να κάνεις πολύ δουλειά. Μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Εμείς, είχαμε ευκαιρίες τις οποίες δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν κερδίσεις έναν τόσο σημαντικό αγώνα, έναν τόσο αγώνα κλειδί τα πράγματα είναι δύσκολα.

Ξεκινήσαμε με αλλαγή τακτικής αλλά όταν δέχεσαι γκολ τόσο νωρίς, αυτά τα πράγματα που είχαμε προσπαθήσει να κάνουμε αλλάζουν. Ο ΠΑΟΚ παίζει με πολύ καλές μεταβιβάσεις και είναι δυνατή ομάδα, έπρεπε να κάνουμε περισσότερη δουλειά, κάναμε αντεπιθέσεις αλλά έπρεπε να μείνουμε και συμπαγείς. Όλα αυτά δεν βοήθησαν ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε πως μπορούμε να διευθετήσουμε την κατάσταση».