Ο Αραούχο έπαιξε ολόκληρο 90άλεπτο στην ΑΕΚ Β, σαν να παίζει ντέρμπι πρωταθλήματος

Αραούχο

i

Σέρχιο Αραούχο/©intime

Ο Αραούχο έπαιξε ολόκληρο 90άλεπτο στην ΑΕΚ Β, σαν να παίζει ντέρμπι πρωταθλήματος

Κώστας Τσίλης 18:48 - 29.02.2024

Πήρε ολόκληρο παιχνίδι ο Αραούχο με την ΑΕΚ Β απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου και είχε αγωνιστική συμπεριφορά σαν να ήταν ένα ντέρμπι που θα έκρινε τον... τίτλο

«Εδώ και δυο εβδομάδες ο Αραούχο μου ζητάει να παίξει με την ΑΕΚ Β», εξήγησε χθες ο Ματίας Αλμέιδα, βάζοντας σε μια... τάξη την αρχή έκπληξη για την απόφαση με τον αρχηγό της ΑΕΚ. Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο να ζητούν παίκτες της πρώτης ομάδας να παίξουν με την Β. Πολλώ δε μάλλον του επιπέδου του Αραούχο.

Όμως για τον αρχηγό της ΑΕΚ το πρώτιστο ήταν (και προφανώς είναι) να ξαναβρεί τον χαμένο αγωνιστικό του ρυθμό. Κάτι που ήταν πολύ ξεκάθαρο πως δεν μπορούσε να γίνει με αγωνιστικά λεπτά που έπαιρνε ως αλλαγή μέχρι τώρα στα ματς πρωταθλήματος. Ενώ από την άλλη μεριά, δεν γίνεται να αλλάξει το πλάνο του Αλμέιδα, ειδικά στο σημείο που βρίσκεται η μάχη για τον τίτλο, προκειμένου να μπορέσει να βρει ρυθμό ο Αραούχο.

Σκέφτηκε και συζήτησε ο Αραούχο την λύση με την συμμετοχή του σε ματς με την ΑΕΚ Β. Παρότι αυτό θυσίαζε την παρουσία του αρχηγού της Ένωσης, στο χθεσινό ματς με τον ΠΑΣ. Ίσως και αυτό με τον Άρη. Ο Αραούχο ξεκίνησε εννοείται βασικός στο σημερινό ματς απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου. Έπαιξε ολόκληρο το παιχνίδι, όπως ήταν αναμενόμενο. Σκόραρε και γκολ, όπως επίσης ήταν αναμενόμενο λόγω διαφοράς κλάσης.

Αυτό που είχε όμως την μεγαλύτερη σημασία, ήταν η αγωνιστική συμπεριφορά του Αραούχο. Έπαιξε το παιχνίδι, σαν να ήταν ένα ντέρμπι για τα Play Offs. Με το ίδιο πάθος, με την ίδια συγκέντρωση με την ίδια διάθεση. Ήταν πολύ συνεπής στο πρέσινγκ που ζητούσε ο προπονητής, κυνηγούσε τις φάσεις, ενώ πολύ συχνά προσπαθούσε να εμψυχώσει με χειροκρότημα και φωνή τους συμπαίκτες του. Την προσέγγισε την συμμετοχή του με την ΑΕΚ Β, σαν να ήταν ντέρμπι της πρώτης ομάδας.

Όλο αυτό φυσικά, υπό το... βλέμμα του Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός είχε πάρει μια καρέκλα μπροστά στα αποδυτήρια και μαζί με τον συνεργάτη του Ντάνιελ Βέγκα, παρακολούθησαν πολύ προσεκτικά το ματς. Με εξαίρεση το τελευταίο κομμάτι, καθώς θα έπρεπε να ετοιμαστεί ο Αργεντινός τεχνικός για να κάνει την προπόνηση της πρώτης ομάδας.