Το «21» του Πόνσε με τον Γκαρσία που οδηγεί την ΑΕΚ και τους κάνει το πιο παραγωγικό δίδυμο στο πρωτάθλημα
i

Λιβάι Γκαρσία και Έκι Πόνσε/©intime

Το «21» του Πόνσε με τον Γκαρσία που οδηγεί την ΑΕΚ και τους κάνει το πιο παραγωγικό δίδυμο στο πρωτάθλημα

Κώστας Τσίλης 12:55 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:55 - 29.02.2024

Ο Πόνσε έφτασε τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα και μαζί με τα 11 του Γκαρσία έχουν φτιάξει το πιο παραγωγικό δίδυμο επιθετικών, με ακριβώς ίδιο ποσοστό σκοραρίσματος ανά προσπάθεια και σχεδόν ίδιο χρόνο συμμετοχής

Μέχρι και τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, ο Λιβάι Γκαρσία και ο Έκι Πόνσε είχαν μαζί σκοράρει μόλις δυο γκολ στο πρωτάθλημα. Ήταν ένα από τα πιο αντιπαραγωγικά δίδυμα σέντερ φορ στο πρωτάθλημα. Τώρα, στα τέλη του Φλεβάρη, μετά τα δυο γκολ που πέτυχε ο Πόνσε στο ματς με τον ΠΑΣ, οι δυο τους μετράνε συνολικά 21 γκολ. Και είναι πλέον το πιο παραγωγικό δίδυμο επιθετικών στο πρωτάθλημα.

Όταν έχεις Αλμέιδα στον πάγκο, Πόνσε στα φορ και έχεις φέρει και Λιούμπιτσιτς…
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

23:27 - 28.02.2024

Όταν έχεις Αλμέιδα στον πάγκο, Πόνσε στα φορ και έχεις φέρει και Λιούμπιτσιτς…

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για όσα έκαναν την διαφορά και την ανατροπή και που αποτελούν το μεγάλο πλεονέκτημα της ΑΕΚ στην μάχη του τίτλου αλλά και μια κουβέντα για την μαγκιά του Αραούχο

Ο Πόνσε έφτασε χθες αισίως τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα. Προφανώς είναι ακόμα μέσα στο... κόλπο για το πρώτο σκόρερ. Και βρίσκεται μόλις ένα γκολ πίσω από τον Γκαρσία, που βρίσκεται στα 11. Το εντυπωσιακό είναι πως αυτές τις επιδόσεις στο σκοράρισμα, τις έχουν οι δυο τους με ακριβώς το ίδιο ποσοστό ανά τελικές. Ένα γκολ ανά 3,5 και οι δυο. Και είναι αμφότεροι στην δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα του πρωταθλήματος, πίσω από τον Μουργκ.

Επίσης οι δυο τους έχουν πετύχει από 11 και 10 γκολ αντίστοιχα, περίπου στα ίδια λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ο Γκαρσία έχει τα 11 γκολ σε 845 λεπτά και ο Πόνσε τα 10 σε 893. Δηλαδή μόλις 48 λεπτά περισσότερα έχει ο Αργεντινός. Και δεδομένα οι δυο τους, είναι το πιο παραγωγικό δίδυμο επιθετικών. Για παράδειγμα μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει τον Ελ Κααμπί με 13 γκολ. Όμως ο δεύτερος φορ του που είναι ο Ναβάρο, βρίσκεται στα 4. Ενώ και στον Παναθηναϊκό, που υπήρχε στο ξεκίνημα της σεζόν ένα σκοράρισμα και από τον Ιωαννίδη και από τον Σπόραρ, τώρα οι δυο τους είναι στα 9 και στα 6 γκολ αντίστοιχα.

Το πιο σημαντικό απ' όλα για τον Αλμέιδα, είναι πως μπορεί να κάνει με ασφάλεια, αυτό που έπραξε στο χθεσινό ματς. Να βγάζει τον έναν φορ του στο ημίχρονο και να παίρνει δυο γκολ μ' αυτόν που βάζει ως αλλαγή. Είναι μεγάλη πολυτέλεια για έναν προπονητή να μπορεί να κάνει διαχείριση σε τόσο υψηλής ποιότητας, αλλά και πλέον παραγωγικότητα, σέντερ φορ.