Φασιστικό υπόβαθρο είχε η πρόσφατη επίθεση στον Μπεναλουάν

Γιοάν Μπεναλουάν

i

©Intime

Φασιστικό υπόβαθρο είχε η πρόσφατη επίθεση στον Μπεναλουάν

Αλέξης Σαββόπουλος 19:52 - 03.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:53 - 03.04.2023

Γνωστός στους Ιταλούς για τις φασιστικές του πεποιθήσεις ο οπαδός της Πιατσέντζα που επιτέθηκε με χυδαίους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στον πρώην παίκτη του Άρη.

Το πρόσφατο επεισόδιο που είχε ο Γιοάν Μπεναλουάν στο παιχνίδι της Νοβάρα με την Πιατσέντζα, ήρθε να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο ιταλικό ποδόσφαιρο με τα φασιστικά στοιχεία που έχουν διεισδύσει στις τάξεις των οπαδών αρκετών ομάδων. 

Ένας από αυτούς ήταν και ο οπαδός της Πιατσέντζα που επιτέθηκε με ρατσιστικά σχόλια στον πρώην κεντρικό αμυντικό του Άρη. Γνωστός για τις… ναζιστικές του τάσεις, με φωτογραφίες να χαιρετάει ναζιστικά μπροστά από το μνημείο του πρώτου Ιταλού βασιλιά Βιτόριο Εμανουέλε ΙΙ στη Ρώμη, την οποία όμως φρόντισε να κατεβάσει από το προφίλ του, μετά το ντόρο που δημιουργήθηκε από το επεισόδιο με τον Μπεναλουάν.

Ο πρώην παίκτης του Άρη στην ουσία προσπάθησε αφενός να προστατέψει την σωματική του ακεραιότητα από τις διαθέσεις τεσσάρων, αρχικά, χούλιγκαν της ιταλικής ομάδας και δυο εξ αυτών που του επιτέθηκαν… λούζοντάς τον με χυδαία ρατσιστικά σχόλια του τύπου: «Μαϊμού, Αφρικανέ, δεν ανήκεις εδώ, γύρνα στην πατρίδα σου!» 

Ο Μπεναλουάν αρχικά τους ζήτησε με κόσμιο τρόπο να σταματήσουν, όταν όμως δυο από αυτούς, τον πλησίασαν συνεχίζοντας να τον βρίζουν με υποτιμητικά για την καταγωγή του σχόλια, και άρχισαν να τον σπρώχνουν, αναγκάστηκε να αμυνθεί (χτυπώντας τον έναν) γιατί φοβήθηκε ότι μπορεί να είχαν μαζί τους και κάποιο αιχμηρό αντικείμενο.

Από το επεισόδιο και έπειτα ο Μπεναλουάν έχει δεχτεί δεκάδες μηνύματα  από διάφορους πρώην συμπαίκτες του που δηλώνουν την συμπαράστασή τους στον έμπειρο κεντρικό αμυντικό που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης.