Άρης: Φορ… μια θέση που τον πληγώνει
i

Γκρέι/©intime

Άρης: Φορ… μια θέση που τον πληγώνει

Αλέξης Σαββόπουλος 09:00 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:07 - 09.02.2023

Με αφορμή τις χαμηλές πτήσεις του Άντρε Γκρέι στη σεζόν, το Sportal θυμάται και καταγράφει τις πενιχρές επιδόσεις όλων των επιθετικών του Άρη από το 2018 και εντεύθεν.

Το πρόβλημα του Άρη στη θέση του φορ τείνει να γίνει διαχρονικό. Εξελίσσεται σε μαύρη τρύπα. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να προσθέσει στο ρόστερ της μερικούς καταπληκτικούς ποδοσφαιριστές που άφησαν και αφήνουν και την τρέχουσα σεζόν, το στίγμα τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, αποτυγχάνει σχεδόν πάντα στην επιλογή ενός επιθετικού που θα κάνει τη διαφορά. Που θα του προσφέρει αυτό που λέμε… εύκολο γκολ. Προς επίρρωση των παραπάνω έρχονται και οι αριθμοί, που δεν λένε βέβαια πάντα την αλήθεια, αλλά στην περίπτωση αυτή μας δίνουν μια εικόνα και αποτυπώνουν την πραγματικότητα.

Ξεκινάμε από την επιλογή του περασμένου καλοκαιριού, τον Άντρε Γκρέι που ξεκίνησε εντυπωσιακά στα δυο ματς με την Γκόμελ, αλλά η συνέχεια είναι αποκαρδιωτική. Ή τουλάχιστον απέχει παρασάγγας από αυτό που περίμενε και υπολόγιζε από αυτόν ο Άρης. Στο πρωτάθλημα ο Τζαμαϊκανός έχει κάνει γκολ τις 6 από τις 33 ευκαιρίες που του δόθηκαν εντός περιοχής, ενώ εκτός περιοχής μετρά 0/2. Κοινώς το ποσοστό ευστοχίας του είναι 17%, ενώ σκοράρει κάθε 224 λεπτά. Εκτός «Κλεάνθης Βικελίδης» κατόρθωσε να βρει δίχτυα μόνο στην Τρίπολη και έχει πετύχει 1 γκολ στα 12 τελευταία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί! Έχει αστοχήσει ακόμη σε δυο πέναλτι (ένα το πρόσφατο στο κύπελλο με τον Ολυμπιακό και ένα στο πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ). Τέλος κερδίζει μόλις το 13% των εναέριων μονομαχιών, αδυνατώντας να παίξει με πλάτη.

Για να μην τον αδικούμε όμως, κανείς και από τους προκατόχους του δεν… μάτωσαν ακριβώς το δίχτυ, άμα τη επιστροφή του Άρη στη Super League. Ο Λόπεθ που βέβαια ήταν και άτυχος αφού είχεχ ένα σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστού) πέτυχε ένα γκολ σε 611 λεπτά συμμετοχής, ο Ιντέγε σκόραρε κάθε 220 λεπτά. Ο Καμαρά κάθε 334 λεπτά ενώ η παρουσία του Μήτρογλου συγκαταλέγεται στις πιο αποτυχημένες μεταγραφές των τελευταίων ετών και ως εκ τούτου, είναι ανάξια αναφοράς. Ποιος είχε την καλύτερη επίδοση; Αυτός που ήρθε δίχως τυμπανοκρουσίες και πηχυαίους τίτλους. Ο Χαμζά Γιουνές που σκόραρε κάθε 161 λεπτά, πετυχαίνοντας συνολικά εννιά γκολ σε 24 ματς πρωταθλήματος.