Τερζής: Η διαφορά με τις προηγούμενες φορές
i

Τερζής/©Intime

Τερζής: Η διαφορά με τις προηγούμενες φορές

Αλέξης Σαββόπουλος 10:15 - 08.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 08.02.2023

Η 6η φορά που αναλαμβάνει ο Έλληνας τεχνικός να καθίσει στον πάγκο του Άρη είναι και η πιο διαφορετική από όλες και το Sportal εξηγεί το γιατί.

Ο Τερζής έχει εξελιχθεί από το καλοκαίρι του 2018 ως ο μόνιμος υπηρεσιακός τεχνικός του Άρη. Αναλαμβάνει πάντα όταν αποχωρούν οικειοθελώς ή μη, οι προπονητές των κιτρινόμαυρων. Συνέβη με Ερέρα, Παντελίδη, Ένινγκ, Μάντζιο, Μπούργος και τώρα Πάρντιου. Αυτή είναι η 6η φορά που θα συμβεί. Με μια ειδοποιός διαφορά όμως. Δεν είναι για 2-3 παιχνίδια όπως συνήθιζε να συμβαίνει (τέσσερα ήταν το μάξιμουμ) αλλά τουλάχιστον 15 αφού τόσα είναι όσα έχει να δώσει ως το τέλος της σεζόν η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τα πέντε παιχνίδια που απομένουν για τον β’ γύρο και όλα τα playoffs.

Παιχνίδια πουν έχουν και σημαντικό διακύβευμα. Την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου που είναι και ο τελευταίος φετινός στόχος. Αυτό από μόνο του προσθέτει ευθύνη στις πλάτες του 52χρονου προπονητή που καλείται αρχικά να αποτινάξει από πάνω του την ταμπέλα του υπηρεσιακού και να φορέσει το κοστούμι του πρώτου προπονητή, αρπάζοντας την ευκαιρία που του δίνει ο Θόδωρος Καρυπίδης που είναι και η μεγαλύτερη που είχε στην καριέρα του. Αν τα καταφέρει θα… ψηλώσει προπονητικά και θα κερδίσει πόντους στην εκτίμηση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ και στις αποφάσεις που καλείται να πάρει για την επόμενη σεζόν.

Ο Τερζής παραλαμβάνει μια ομάδα σαφώς καλύτερη από το ξεκίνημα της σεζόν, βελτιωμένη σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού της που ταλαιπωρήθηκε όμως μέσα στον καθοριστικό Γενάρη από πολλούς τραυματισμούς. Τώρα που επιστρέφουν σιγά-σιγά όλοι ο 52χρονος τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να θέσει σε εφαρμογή το αγωνιστικό πλάνο που έχει στο μυαλό του. Ο Τερζής σε αυτό το νέο απαιτητικό ρόλο έχει δυο σημαντικά εφόδια. Την καλύτερη από τον Πάρντιου γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος και των ιδιαιτεροτήτων του και- όντας συνεργάτης του όλο αυτό το διάστημα- των αναγκών που έχει η ομάδα. Αν σε κάτι υστερεί ο Άρης είναι στο κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης και της αποτελεσματικότητας στα τελευταία 20 μέτρα αφού είναι βέβαιο ότι όσον αφορά τα ντέρμπι λογικά δεν θα αλλάξει την προσέγγιση που είχε και παλιότερα. Αν βρει τον τρόπο να γίνει ο Άρης πιο κυνικός στην επίθεση και αν βρει ένα σχήμα που θα είναι κοντά στα θέλω του, τότε θα έρθουν και τα αποτελέσματα που έχει μεγάλη ανάγκη το γκρουπ για να αλλάξει το μομέντουμ, η ψυχολογία και το κλίμα ένθεν, κακείθεν της ομάδας.