Αρης: Η «εμμονική» επιμονή του Μάντζιου στο πλάνο

Οι παίκτες του Άρη

i

@intime

Αρης: Η «εμμονική» επιμονή του Μάντζιου στο πλάνο

Οι κατευθυντήριες εντολές του έλληνα τεχνικού προς τους ποδοσφαιριστές του, τόσο πριν από το παιχνίδι όσο και στην ανάπαυλα.

Ο Αρης οικοδόμησε την νίκη του επί του Παναθηναϊκού στην πολύ καλή τακτική προσέγγιση του αγώνα και την προσήλωση που έδειξαν οι παίκτες του σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου. Ο Μάντζιος όλη την διάρκεια της εβδομάδας επέμεινε πολύ σε κάποιους απαράβατους τακτικούς κανόνες που όφειλαν οι παίκτες του να ακολουθήσουν πιστά τον αγωνιστικό χώρο. 

Είναι ενδεικτικό, ότι οι τελευταίες κουβέντες του Έλληνα τεχνικού πριν την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του αγώνα ήταν οι ίδιες, σχεδόν λέξη προς λέξη, και με τα όσα είπε ο προπονητής της ομάδας στην ανάπαυλα, με τον Άρη να έχει προηγηθεί στο σκορ: «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, βγάζουμε στο γήπεδο όσα δουλέψαμε στις προπονήσεις, μένουμε πιστοί στο πλάνο μας, δεν παρασυρόμαστε από τον ρυθμό, δεν παρασυρόμαστε από τη θέση που παίζεται το παιχνίδι. Ο καθένας στο χώρο ευθύνης του. Μένουμε συγκεντρωμένοι, μένουμε πιστοί στο πλάνο, κερδίζουμε τις μονομαχίες και κερδίζουμε τον αγώνα».

Τα ίδια επανέλαβε πάνω κάτω και στην ανάπαυλα ο κόουτς του Άρη υπερτονίζοντας την τήρηση των γραμμών, του χώρου ευθύνης κάθε ποδοσφαιριστή και τις αλληλοκαλύψεις, και την απαίτηση να περιοριστούν τα φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ιδίως τα άσκοπα φάουλ όταν ο επιτιθέμενος έχει πλάτη στην εστία.

Το πλάνο τηρήθηκε και τηρήθηκε σχεδόν ευλαβικά. Ακόμη και οι λεπτομέρειες στις εκτελέσεις κόρνερ που τονίστηκαν και επισημάνθηκαν από το τεχνικό επιτελείο του Άρη δεν ξεχάστηκαν σε κανένα σημείο. Εννιά κόρνερ εκτέλεσε ο Παναθηναϊκός, σε κανένα η διάταξη του Άρη δεν εκτέθηκε. Δείγμα του πόσο συγκεντρωμένη ήταν όλη η ομάδα στις συνθήκες και στις απαιτήσεις του αγώνα. Με μια απαραίτητη υποσημείωση. Ότι ο Άρης οφείλει να δείχνει τον ίδιο τακτικό ζήλο και το ίδιο πάθος στις προσωπικές μονομαχίες, χωρίς να κάνει διακρίσεις στον αντίπαλο….