Αρης: Η επιστροφή του Μάνου Γκαρθία και το δίλλημα
i

©intime

Αρης: Η επιστροφή του Μάνου Γκαρθία και το δίλλημα

Αλέξης Σαββόπουλος 10:30 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 01.12.2023

Ο Ισπανός μετράει πλέον αντίστροφα για τη σταδιακή επιστροφή του στις προπονήσεις αλλά ο χρόνος που θα χρειαστεί μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας και ο «καυτός» Γενάρης για τον Άρη βάζει σε σκέψεις για το ενδεχόμενο να αποκτηθεί και ένα δεκάρι.

Για δεύτερη φορά μέσα στους τελευταίους μήνες, ο Μάνου Γκαρθία μετράει αντίστροφα για τη μεγάλη επιστροφή του. Αρχικά σε κομμάτια των προπονήσεων με στόχο όταν κριθεί έτοιμος να αρχίσει με το νέο έτος φυσικά, να παίρνει και τις πρώτες ολιγόλεπτες συμμετοχές του από τον Μάντζιο. Ο 25χρονος μέσος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στη ρεβάνς του επαναληπτικού κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό τον περασμένο Ιανουάριο, χειρουργήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, σήμερα συμπληρώνει ένα μήνα από τη νέα διορθωτική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και συνολικά βρίσκεται πλέον δέκα μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Η αποθεραπεία του κυλάει βάση προγράμματος, νέα προβλήματα ευτυχώς δεν έχουν προκύψει που θα τον πάνε εκ νέου πίσω και το πιθανότερο είναι ότι ο Γκαρθία θα είναι έτοιμος να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, ως τα μέσα Δεκεμβρίου. Αυτή ασφαλώς είναι η ευχάριστη είδηση για ένα παίκτη που ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα και αποτελεί και αποτελεί μια σημαντική επένδυση για τον Άρη. Υπάρχει όμως και ένα ερωτηματικό που βάζει και σε κάποιες σκέψεις τους ανθρώπους του club. Σε ποια κατάσταση θα είναι μετά από αποχή που θα αγγίξει σχεδόν τον ένα χρόνο. Είναι απολύτως λογικό να χρειαστεί τον χρόνο του και μια διαδικασία ομαλής επανένταξης, ώστε να αποκτήσει ρυθμό, προσαρμογές και να αποβάλλει τον δικαιολογημένο φόβο. Ο Άρης δεν θα πιέσει τον 25χρονο παίκτη και σκοπεύει να του δώσει το χρόνο να επιστρέψει όταν θα είναι 100% έτοιμος.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις όμως… τρέχουν παράλληλα και ειδικά ο «καυτός» Ιανουάριος με τα δυο παιχνίδια κυπέλλου με την ΑΕΚ, εξελίσσεται σε ένα κρίσιμο μήνα για τις φετινές φιλοδοξίες του club.

Με τον Ρουπ επίσης να έχει υποβληθεί σε αρθροσκόπηση, και να έχει καθυστερήσει η επανένταξή του (άγνωστο σε ποια κατάσταση θα επιστρέψει και ο Γερμανός), προκύπτει ένα σοβαρό δίλλημα για τους ανθρώπους του Άρη. Αν δηλαδή πρέπει να αποκτηθεί τον Γενάρη ένας παίκτης που να παίζει πίσω από τον φορ, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Μάνου Γκαρθία δεν θα είναι έτοιμος για τόσο απαιτητικά παιχνίδια με το καλημέρα ή θα καλυφθεί και πάλι το κενό με τις υπάρχουσες λύσεις και το ρίσκο που εμπεριέχει μια τέτοια απόφαση.

Πρόκειται ασφαλώς για μια δύσκολη απόφαση, όμως καλού-κακού οι άνθρωποι του Άρη σκανάρουν την αγορά και για δεκάρι ώστε αν βρεθεί ο παίκτης που ταιριάζει στα θέλω τους αλλά και τα οικονομικά κυβικά, να γίνει μια ακόμη κίνηση στις δεδομένες των φορ, αριστερού μπακ και εξτρέμ.