Αρης: Οι δυο… σημαδούρες στο φάκελο ανανεώσεις
i

©intime

Αρης: Οι δυο… σημαδούρες στο φάκελο ανανεώσεις

Αλέξης Σαββόπουλος 12:21 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:21 - 30.11.2023

Τα οκτώ συμβόλαια που λήγουν τον επόμενο Ιούνιο και οι δυο ξεχωριστές περιπτώσεις των Κουέστα και Φαμπιάνο, τους οποίους ο Άρης θέλει να κρατήσει. Το Sportal αναλύει τα δεδομένα.

Ο Άρης, έχοντας προχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι, σε μια σχεδόν ριζική αναδιοργάνωση στο ρόστερ του, δεν έχει να διαχειριστεί πολλά συμβόλαια που λήγουν τον προσεχή Ιούνιο. Για την ακρίβεια είναι μόλις οκτώ, εκ των οποίων, στην ουσία μόνο τα δυο αφορούν σημαντικούς παίκτες του βασικού κορμού της ομάδας του Άκη Μάντζιου. Χουλιάν Κουέστα και Φαμπιάνο Λέισμαν.

Οι υπόλοιποι έξι είναι ο Λούκας Ρουπ, Ο Σεικ Ντουκουρέ, ο Τζόναθαν Μενέντες, ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Δεληζήσης. Οι δυο τελευταίοι πιθανότατα θα κρεμάσουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια στο τέλος της σεζόν, επομένως δεν μπαίνουν στην εξίσωση. Ο Χουτεσιώτης είναι μόνιμα στη σκιά του Κουέστα και εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, λογικά θα αναζητήσει να πάει κάπου που θα έχει περισσότερο χρόνο. Για τον Ντουκουρέ, το επιβαρυμένο γόνατο, αφαιρεί οποιαδήποτε σκέψη για ανανέωση, κάτι που ισχύει και για τον Ρουπ, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο, να τεθεί θέμα ακόμη και τον Γενάρη.

Κοινή επιθυμία Άρη και Κουέστα για ανανέωση - Στο τραπέζι και με Φαμπιάνο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:30 - 27.11.2023

Κοινή επιθυμία Άρη και Κουέστα για ανανέωση - Στο τραπέζι και με Φαμπιάνο

Προχωρημένες συζητήσεις του Άρη με τον Ισπανό τερματοφύλακα που είναι κοντά στην ανανέωση. Στο τραπέζι άμεσα και με… νούμερα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης και με τον Βραζιλιάνο αμυντικό.

Ο Τζόναθαν Μενέντες, μπορεί κόντρα στον Παναθηναϊκό να πέτυχε το πρώτο του τέρμα, η συνολική του όμως εικόνα μέχρι τώρα στη σεζόν, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για ανανέωση. Το αντίθετο μάλιστα. Με αυτά και με αυτά μένουν στην κορυφή, η παλιοσειρά Κουέστα, και ο Φαμπιάνο. Δυο ίδιες- όσον αφορά την πρόθεση του club να τους διατηρήσει στο ρόστερ, περιπτώσεις, αλλά με ξεχωριστά χαρακτηριστικά από την άλλη.

Του Κουέστα φαντάζει ίσως λιγάκι πιο εύκολη και υπάρχει μια αίσθηση ότι θα έχει αίσιο τέλος και μάλιστα σύντομα. Λογικά και πριν μπει ο Γενάρης. Ο Άρης προσφέρει στον Ισπανό τερματοφύλακα, διετές συμβόλαιο, ο Κουέστα ζητάει 3ετές, αλλά η κοινή επιθυμία και των δυο να συνεχίσουν μαζί, το πιο πιθανό είναι να καταστήσουν τον αρχηγό του Άρη, τον μακροβιότερο ξένο στην ιστορία του.

Του Φαμπιάνο από την άλλη, μοιάζει, και έχει σημαντικότερο συντελεστή δυσκολίας. Για τον 32χρονο αμυντικό υπήρξε ενδιαφέρον τον περασμένο Γενάρη από την Κράσνονταρ του Ίβιτς που όμως δεν προχώρησε. Με τη σεζόν που πραγματοποιεί ο Βραζιλιάνος (έχει τέσσερα γκολ και έχει αγωνιστεί στα 15 από τα 16 παιχνίδια φέτος) είναι βέβαιο ότι θα βρει προτάσεις. Είτε από Ελλάδα, είτε από Τουρκία που τον ξέρουν και φυσικά από Σαουδική Αραβία και Κατάρ που φαίνεται να κοιτάζει και ο ίδιος αφού μπορεί να του εξασφαλίσει ένα καλό τελευταίο συμβόλαιο. Για αυτό και ο Άρης, θέλει να κλείσει το θέμα με τον Φαμπιάνο έγκαιρα, σκοπεύοντας μέσα στον επόμενο μήνα να μπει μαζί του σε ουσιαστικές συζητήσεις με νούμερα και διευθύνσεις. Και ο Φαμπιάνο σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται να αξιώνει κλειστό τριετές συμβόλαιο και περιμένει να ακούσει την τελική πρόταση του Άρη με… νούμερα και διευθύνσεις.