Αρης: Πως η μετάθεση του Κυπέλλου ανατρέπει τα σχέδια του Μάντζιου
i

©intime

Αρης: Πως η μετάθεση του Κυπέλλου ανατρέπει τα σχέδια του Μάντζιου

Αλέξης Σαββόπουλος 10:20 - 29.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:20 - 29.11.2023

Γιατί ο προπονητής του Άρη είχε αποφασίσει να δηλώσει τον Βερστράτε να εκτίσει την τιμωρία του στον αγώνα πρωταθλήματος και σε ποιο ντόμινο αλλαγών τον υποχρεώνει η ματαίωση του αγώνα Κυπέλλου.

Η ματαίωση του πρώτου αγώνα με την ΑΕΚ για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και η μετάθεσή του για τις 10 Ιανουαρίου αντί για την επόμενη Πέμπτη (7/12), μπορεί στη συνολική εικόνα, να είναι προς όφελος του Άρη, αφού λογικά θα έχει προλάβει να ενισχυθεί ως τότε ακόμη περισσότερο, όμως για τον αγώνα πρωταθλήματος της προσεχούς Δευτέρας, ανατρέπει τα σχέδια του Μάντζιου.

Ρόι Τάρπλεϊ: Ο αυτοκαταστροφικός «γίγαντας» που δεν θέλησε ποτέ να φτάσει στο «ταβάνι» του
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

20:27 - 28.11.2023

Ρόι Τάρπλεϊ: Ο αυτοκαταστροφικός «γίγαντας» που δεν θέλησε ποτέ να φτάσει στο «ταβάνι» του

Ήταν 28 Νομεβρίου 1964 όταν είδε το φως της ημέρας ο Ρόι Τάρπλει, ένας παίκτης που είχε όλα τα φόντα να μεγαλουργήσει στο NBA, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στο απόγειό του.

Τι εννοούμε; Ο προπονητής του Άρη είχε αποφασίσει να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής τιμωρίας του Βερστράτε στον αγώνα πρωταθλήματος, προκειμένου να τον έχει… φρέσκο στο παιχνίδι Κυπέλλου, τρεις μέρες αργότερα. Η περίφημη, ως είθισται, οργάνωση (άγνωστη λέξη), στο ελληνικό ποδόσφαιρο, του δημιουργεί ένα πονοκέφαλο, αφού αν ήξερε εκ των προτέρων για τη μετάθεση του αγώνα, προφανώς και θα δήλωνε τον Βέλγο στον αγώνα με τον ΟΦΗ, που έπεται για το πρωτάθλημα.

Ένας λόγος παραπάνω τώρα που ο Βερστράτε… κούμπωσε ιδανικά με τον Ζουλ ως δίδυμο στην μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού και ο Έλληνας τεχνικός θα ήθελε να τους έχει και στο ματς με την ΑΕΚ, στο οποίο η τακτική προσέγγιση θα είναι πανομοιότυπη. Από σήμερα, που οι ποδοσφαιριστές επιστρέφουν στις προπονήσεις, θα πρέπει να αναζητήσει τον παρτενέρ του Καμερουνέζου στα χαφ. Η μια επιλογή που έχει είναι να επαναφέρει τον Νταρίντα σε θέση οκτώ, που άλλωστε είναι και η φυσική του. Έτσι όμως θα χρειαστεί να βρει και τον παίκτη που θα αγωνιστεί πίσω από τον Μορόν, δηλαδή ένα παίκτη με τα τρεξίματα του Τσέχου, απαραίτητα στην ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ.

Η δεύτερη είναι να χρησιμοποιήσει βασικό για δεύτερη φορά στη δική του θητεία στον πάγκο, τον Τζούρασεκ που πέρασε ως αλλαγή την περασμένη Κυριακή. Να δώσει δηλαδή την ευκαιρία στον Κροάτη να αποδείξει αν αξίζει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, τώρα που ξεπέρασε το πρόβλημα στη μέση.