Άρης: Η μπάλα στα πόδια του Παλίκουτσα

Άρης: Η μπάλα στα πόδια του Παλίκουτσα

Η προεργασία που έχει κάνει ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής του Άρη με στόχο να γίνουν έγκαιρα οι αναγκαίες προσθήκες στο ρόστερ.

Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα, που όπως έγραψε χθες το Sportal, είναι κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης μεταγραφής, έχει μια ημερομηνία και ένα στόχο που καθορίζει και τις κινήσεις που θα γίνουν και που τις κάνει να έχουν… ολίγον χαρακτήρα fast track.

Την συμμετοχή του Άρη στον δεύτερο προκριματικό γύρο του conference league, με πρώτο παιχνίδι στις 27 Ιουλίου και την υποχρέωση φέτος μετά από συνεχείς αποτυχημένες απόπειρες, η ομάδα της Θεσσαλονίκης να προχωρήσει και αν είναι δυνατό να επιδιώξει την είσοδό της στους ομίλους. Δύσκολο με δεδομένο ότι στις κληρώσεις, πλην του δεύτερου γύρου σε κάθε επόμενο, ο Άρης θα βρίσκεται στους αδύναμους. Προϋποθέτει πέρα από ευνοϊκές- στο μέτρο του δυνατού- κληρώσεις και ταχύτητα στη δημιουργία του ρόστερ της επόμενης σεζόν, αφού φαίνεται ότι πάμε σε αρκετές αλλαγές.

Εδώ έρχεται και «κουμπώνει» ο Παλίκουτσα που βρίσκεται ήδη πάνω από δυο μήνες στο πόστο του τεχνικού διευθυντή. Μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, θα αρχίσει σιγά-σιγά να φαίνεται το επίπεδο της προεργασίας που έχει κάνει αυτό το διάστημα, γνωρίζοντας συγκεκριμένα πράγματα. Πρώτον ότι γύρω στις 20 Ιουνίου θα ξεκινήσει η προετοιμασία. Νωρίς δηλαδή. Δεύτερον ότι θα προκύψουν πολλά κενά στο ρόστερ από τις επικείμενες αποχωρήσεις και θα πρέπει ως τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια να έχει σχηματιστεί ένα αξιοπρεπές ρόστερ για να μην την… πατήσει το club, όπως τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Τρίτο και πιο σημαντικό, προφανώς του έχει γνωστοποιηθεί από την ιδιοκτησία, το μπάτζετ που θα έχει στη διάθεσή του για να κινηθεί. Σε αυτό σίγουρα θα παίξει ρόλο και η πιθανή παραχώρηση του Πάλμα και τα χρήματα που θα φέρει στα ταμεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, ο Κροάτης, έχει καταρτίσει μια λίστα με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, με αρκετούς από τους οποίους έχει κάνει ήδη επαφή. Είτε με τους ίδιους και τους ατζέντηδές τους εφόσον μένουν ε-λεύθεροι, είτε με τους αντίστοιχους τεχνικούς διευθυντές, εφόσον εμπλέκεται η ομάδα στην οποία ανήκουν. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Παλίκουτσα, έχει κατά νου να δημιουργήσει ένα κράμα έμπειρων (λιγότερο) και νεαρών (περισσότερο) ποδοσφαιριστών, χωρίς να τον απασχολεί η χώρα προέλευσης. Προσπαθεί κοινώς να βρει κι άλλους Πάλμα, που δεν θα κοστίσουν πολύ…