Άρης: Η σταθερή αξία Βίντρα και ο καθόλου αδιάφορος Φαν Φέερτ
i

Βίντρα©Getty

Άρης: Η σταθερή αξία Βίντρα και ο καθόλου αδιάφορος Φαν Φέερτ

Οι επιλογές του Άρη για την επίθεση εφόσον λύσει το συμβόλαιό του Γκρέι. Η διαχρονική… καψούρα και η ενδιαφέρουσα περίπτωση του Ολλανδού της ΑΕΚ.

Για τον Άρη η επιλογή του φορ είναι ένα διαχρονικό ζήτημα. Δυσκολεύεται να πετύχει τον ιδανικό. Φέτος θα κάνει ακόμη μια προσπάθεια, όταν με το καλό καταφέρει να απεμπλακεί από τον Άντρε Γκρέι, που δεν είναι στα πλάνα, αλλά έχει και άλλα τρία χρόνια συμβόλαιο. Ήδη πάντως ο Παλίκουτσα εξετάζει τις επιλογές του για την κορυφή της επίθεση και σε περίοπτη θέση βρίσκεται το όνομα του Ματέι Βίντρα. Κάτι για το οποίο σας έχει προϊδεάσει το Sportal εδώ και καιρό.

Ο Ματέι Βίντρα ήταν διακαής πόθος του Άρη στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου (μάλιστα ο Άρης είχε ανακοινώσει και προφορική συμφωνία μαζί του) όμως κατέληξε στην Βικτόρια Πλζεν στην οποία αγωνίζεται από τον Ιανουάριο και έπειτα. Προχθές ολοκλήρωσε τη σεζόν με ένα ακόμη γκολ, φτάνοντας τα τέσσερα σε 16 ματς στην τσέχικη λίγκα και το κύπελλο. Νούμερα που δείχνουν ότι έχει ξεπεράσει απόλυτα τον τραυματισμό του (επέμβαση στον πρόσθιο χιαστό). Ο 31χρονος φορ αρέσει πολύ στον Παλίκουτσα και έχει το πλεονέκτημα ότι εκπροσωπείται από τον ατζέντη των Μπράμπετς και Νταρίντα. Βέβαια έχει συμβόλαιο με την Βικτόρια και για την επόμενη σεζόν, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα το εξαντλήσει.

Εκτός του Βίντρα, τον Άρη δεν αφήνει αδιάφορο και ο Φαν Φέερτ. Για τον Ολλανδό η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ενδιαφερθεί πριν πάει στην ΑΕΚ, αλλά το θέμα σκόνταψε στις υπέρογκες απαιτήσεις του Βόλου. Για τον 32χρονο επιθετικό που έκλεισε φέτος τη σεζόν με επτά γκολ σε 20 συμμετοχές, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις της ΑΕΚ. Αν δηλαδή ενισχυθεί στην επίθεση, ειδικά αν φύγει και ο Λιβάι, ο χρόνος του Ολλανδού θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο και με δεδομένο ότι έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο, ίσως επιδιώξουν να τον αποδεσμεύσουν. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Άρης είναι βέβαιο ότι θα ασχοληθεί αφού ο Φαν Φέερτ θεωρείται έτοιμη λύση. Γνωρίζει το ελληνικό γίγνεσθαι και δεν θα χρειαστεί καθόλου χρόνο. Όλα αυτά παραμένουν σε ένα θεωρητικό επίπεδο και σίγουρα δεν είναι περιπτώσεις που θα ξεκαθαρίσουν άμεσα.