Άρης: Δεν ξεχνάει τον Βίντρα
i

Βίντρα/©Getty

Άρης: Δεν ξεχνάει τον Βίντρα

Αλέξης Σαββόπουλος 08:28 - 15.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 15.04.2023

Παραμένει μια από τις επιλογές του Άρη για την ενίσχυση στην επίθεση ο 31χρονος φορ της Βικτόρια Πλζεν που επέστρεψε δριμύτερος από τον τραυματισμό του.

Ο Ματέι Βίντρα ήταν διακαής πόθος του Άρη και στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου (μάλιστα ο Άρης είχε ανακοινώσει και προφορική συμφωνία μαζί του) όμως κατέληξε στην Βικτόρια Πλζεν στην οποία αγωνίζεται από τον Ιανουάριο και έπειτα. Επιλογή που είχε να κάνει κυρίως με το γόνατό του αφού προερχόταν από επέμβαση στον πρόσθιο χιαστό και ήθελε να επιστρέψει σιγά-σιγά σε γνώριμα λημέρια και κοντά στους δικούς του ανθρώπους.

Ο Άρης δεν έπαψε όμως ποτέ να τον έχει ψηλά στη λίστα του για την ενίσχυση που ούτως ή άλλως θα κάνει στην επιθετική του γραμμή. Ειδικά τώρα που πλέον είναι καλά και αγωνίζεται δίχως προβλήματα με την τσέχικη ομάδα, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Το πιστοποιούν και οι συμμετοχές του στο βασικό σχήμα με την Βικτόρια. 

Έχει αγωνιστεί βασικός σε τρία από τα τελευταία ματς, πετυχαίνοντας μάλιστα και τρία γκολ. Ο 31χρονος φορ είναι μια από τις βασικές επιλογές (όχι η μοναδική φυσικά) για τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα αφού εκτός της ικανότητάς του, υπάρχει και η τσέχικη παροικία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» που θα τον βοηθήσει στην άμεση προσαρμογή του. Μοναδικό μείον ότι έχει συμβόλαιο και την επόμενη σεζόν με τους Τσέχους.

Ο Βίντρα έμεινε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι από την Μπέρνλι μετά από μια τετραετή παρουσία στην Premier League μαζί όπου κατέγραψε 97 συμμετοχές, 12 γκολ και 10 ασιστ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του στην Βισότσινα Ζιχλάβα για να κάνει το άλμα τον Γενάρη του 2010 στην Μπάνικ Οστράβα. 

Ψηφίστηκε αποκάλυψη της χρονιάς στην Τσεχία και το καλοκαίρι του 2010, μόλις στα 18 του ήρθε η μεταγραφή στην Ιταλία και την Ουντινέζε έναντι τριών εκατ. Δόθηκε δανεικός αμέσως στην Μπριζ όπου λόγω τραυματισμού έπαιξε μόλις σε δυο παιχνίδια και επέστρεψε τον Δεκέμβριο στο Ούντινε. Το επόμενο καλοκαίρι ήρθε η πρώτη γνωριμία με το αγγλικό ποδόσφαιρο με τον δανεισμό του στην Γουότφορντ. Έκανε μια πολύ καλή σεζόν με 20 γκολ σε 41 ματς, Κερδισε τον τίτλο του καλύτερου παίκτη στην Championship και οδήγησε την ομάδα του στον τελικό της ανόδου κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας παιχνίδι στο οποίο τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. 

H εξαιρετική χρονιά αποτέλεσε το διαβατήριο για την Premier League την επόμενη περίοδο με την φανέλα της Γουέστ Μπρόμ. Πέτυχε τρία γκολ σε 23 εμφανίσεις και το καλοκαίρι του 2014 δόθηκε και πάλι δανεικός στην Γουότφορντ. Αυτή τη φορά κέρδισε την άνοδο στην Premier League με 16 γκολ σε 42 ματς και μαζί και ένα συμβόλαιο στην λονδρέζικη ομάδα. Δεν βρήκε χώρο πίσω από Ιγκάλο και Ντίνι και έτσι πήγε δανεικός στη Ρέντιγκ, 

Σε δυο χρονιές εκεί είχε οκτώ γκολ σε 64 ματς. Το καλοκαίρι του 2017 τον απέκτησε η Ντέρμπι έναντι σχεδόν 10 εκ. Με 21 γκολ οδήγησε την ομάδα του ως τα ημιτελικά ανόδου όπου αποκλείστηκε από την Φούλαμ και μπήκε στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος. Το επόμενο καλοκαίρι τον απέκτησε η Μπέρνλι δίνοντας 12 εκαυ ενώ παράλληλα μιλούσε και με την Λιντς. 

Είναι διεθνής 44 φορές με την Εθνική έχοντας πετύχει επτά γκολ και συμμετοχή στα δυο τελευταία Euro.