Άρης: Για 7η φορά μαζί Φαμπιάνο-Ενκουλού
i

Φαμπιάνο/©Intime

Άρης: Για 7η φορά μαζί Φαμπιάνο-Ενκουλού

Αλέξης Σαββόπουλος 12:28 - 14.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:28 - 14.04.2023

«Σπάει» ξανά στο Βόλο, το ακλόνητο από πέρσι κεντρικό αμυντικό δίδυμο των κιτρινόμαυρων (Μπράμπετς-Φαμπιάνο). Για 16η φορά η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έχει δυο μόλις ετοιμοπόλεμους στόπερ, αν δεν ενεργοποιηθεί ο νεαρός Τανούλης.

Ο Γιακούμπ Μπράμπετς είναι στα… πιτς με κάταγμα στα πλευρά που θα τον κρατήσει εκτός αγώνων, πιθανότατα ως το τέλος της σεζόν, με συνέπεια στα έξι τελευταία ματς των playoffs, το βάρος θα πέσει στους άλλους δυο κεντρικούς αμυντικούς. Τον Φαμπιάνο και τον Ενκουλού. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει δα και πρώτη φορά μέσα στη σεζόν, φανερώνοντας την έλλειψη ενός τέταρτου κεντρικού αμυντικού στο ρόστερ, από τη στιγμή που δεν δόθηκαν ευκαιρίες στον 18χρονο Τανούλη.

Για την ακρίβεια, στο Βόλο οι κιτρινόμαυροι θα παραταχθούν για 16η φορά με μόλις δύο ετοιμοπόλεμους. Το μεγαλύτερο διάστημα που ο Άρης κλήθηκε να διαχειριστεί μια παρόμοια κατάσταση στους στόπερ, ήταν το διάστημα του τραυματισμού του Νικολά Ενκουλού ο οποίος έμεινε εκτός για οκτώ παιχνίδια στις αρχές του χρόνου λόγω του σοβαρού τραυματισμού στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Καμερούν. Ο Μπράμπετς από την άλλη, χωρίς να υπολογίζεται το παιχνίδι της Κυριακής του Θωμά στον Βόλο, ήδη μετρά πέντε χαμένα παιχνίδια λόγω τραυματισμών. Αυτός που δεν ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα υγείας είναι ο Φαμπιάνο ο οποίος απουσίασε από τρεις αγώνες λόγω τιμωρίας.

Για τους λάτρεις των αριθμών, στους αγώνες του Πρωταθλήματος, το δίδυμο των Φαμπιάνο-Μπράμπετς έπαιξε μαζί σε 17 αγώνες. Έξι ήταν τα παιχνίδια όπου ο Βραζιλιάνος είχε παρτενέρ του τον Ενκουλού ενώ ο τελευταίος συνέθεσε ντουέτο με τον Μπράμπετς σε τρεις αγώνες.