Φαμπιάνο: Το ενδιαφέρον της Κράσνονταρ και το θερμό καλοκαίρι
i

Φαμπιάνο/©Intime

Φαμπιάνο: Το ενδιαφέρον της Κράσνονταρ και το θερμό καλοκαίρι

Αλέξης Σαββόπουλος 08:56 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:08 - 16.03.2023

Το χειμωνιάτικο ενδιαφέρον της ομάδας από τη Ρωσία για τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό και οι εξελίξεις που μετατίθενται για το καλοκαίρι.

Προσφάτως έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία γύρω από το μέλλον του Φαμπιάνο στον Άρη, παρά το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος έχει συμβόλαιο και την επόμενη σεζόν. Κάποιοι μάλιστα προεξοφλούν ότι ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός θα αποχωρήσει από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, χωρίς φυσικά από το club να έχει γίνει η παραμικρή νύξη για έναν από τους στυλοβάτες της κιτρινόμαυρης άμυνας. Τι ακριβώς ισχύει με τον 32χρονο κεντρικό αμυντικό; Υπάρχει φωτιά πίσω από τον καπνό;

Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα, στην πρόσφατα συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε μεταξύ άλλων και για τον Φαμπιάνο. Αποκάλυψε ότι υπήρξε ενδιαφέρον τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό να αναθερμανθεί το καλοκαίρι: «Υπήρχε ενδιαφέρον για τον Φαμπιάνο τον περασμένο Ιανουάριο. Δεν προχώρησε. Μπορεί βέβαια να επανέλθει το καλοκαίρι. Αν τα χρήματα είναι αυτά που πρέπει, όλοι πωλούνται. Ο Φαμπιάνο είναι εδώ και υπολογίζεται κανονικά. Είναι επαγγελματίας, έμπειρος και με συνέπεια στις υποχρεώσεις του καθημερινά. Εάν χάσεις τον καλύτερό σου παίκτη, αυτό δεν γίνεται σε μία νύχτα. Έχεις χρόνο να προετοιμαστείς και να τον αντικαταστήσεις ίσως και με έναν καλύτερο παίκτη», είπε χαρακτηριστικά.

Από τα λεγόμενά του προκύπτει ότι το καλοκαίρι όλα είναι πιθανά και δεν αποκλείεται, εφόσον υπάρξει πρόταση, ο Άρης να μην είναι αρνητικός. Άλλωστε του χρόνου που λήγει το συμβόλαιό του θα είναι 33. Και αν δεν παραχωρηθεί το καλοκαίρι, τότε το πιο λογικό είναι να γίνει επέκταση τουλάχιστον για ακόμη έναν χρόνο, όπως έγινε έγκαιρα και με τον Μπράμπετς. Πολλά θα εξαρτηθούν από το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί για τον παίκτη, που λόγω ηλικίας μπορεί να προέλθει μόνο από συγκεκριμένες αγορές (Σαουδική Αραβία κτλ). Μια από αυτές ήταν άλλωστε που ενδιαφέρθηκε τον Γενάρη αλλά αποφάσισε να μην καταθέσει τελικά πρόταση. Το Sportal αποκαλύπτει ότι επρόκειτο για την Κράσνονταρ. Την ομάδα στην οποία προπονητής είναι ο Βλάνταν Ίβιτς και πρόσφατα στο τεχνικό τιμ εντάχθηκε και ο πρώην γυμναστής του Άρη, Νίκος Αμανατίδης. Είναι πιθανό να επανέλθει το καλοκαίρι.

Ο Άρης φυσικά και δεν…καίγεται να παραχωρήσει τον Διόσκουρο του Μπράμπετς στην άμυνα και έναν από τους καλύτερους – με την μπάλα στα πόδια-στόπερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν θα είναι όμως αντίθετος σε παραχώρησή του, όπως φανέρωσε και ο Παλίκουτσα, εφόσον υπάρξει χειροπιαστό ενδιαφέρον και ένα σοβαρό αντίτιμο. Όλα τα άλλα είναι για δημιουργία εντυπώσεων…