Άρης: Μαζί με τον Φαμπιάνο θα λείψουν και πολλά άλλα πράγματα
i

©intime

Άρης: Μαζί με τον Φαμπιάνο θα λείψουν και πολλά άλλα πράγματα

Αλέξης Σαββόπουλος 09:47 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:47 - 10.11.2023

Ο Βραζιλιάνος θα απουσιάσει για πρώτη φορά στη σεζόν και μαζί με αυτόν ο Άρης χάνει όλα όσα σημαντικά προσφέρει ο MVP μέχρι σήμερα.

Το τελευταίο διάστημα ο Άκης Μάντζιος έχει να διαχειριστεί αρκετές απουσίες που περιορίζουν τις επιλογές του και δυσχεραίνουν το έργο του. Αυτή του Φαμπιάνο όμως, που θα απουσιάσει από το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Βόλο, ίσως είναι η μεγαλύτερη και η πιο δύσκολη στην αναπλήρωσή της. Ο Βραζιλιάνος θα απουσιάσει για πρώτη φορά φέτος από παιχνίδι του Άρη και μαζί με αυτόν θα λείψουν και όλα αυτά που προσφέρει στην ομάδα του, όχι μόνο στο ανασταλτικό κομμάτι αλλά και στην επίθεση. Ο 31χρονος, αν και στόπερ, είναι ο δεύτερος πιο συνεπής σκόρερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα, μόλις ένα πίσω από τον Μορόν και συνολικά πέντε αν συνυπολογίσουμε κι αυτό κόντρα στην Αραράτ.

Κόντρα στον Ατρόμητο, είχε συνολικά πέντε τελικές και έδωσε 4 key passes, νούμερο εκπληκτικό για αμυντικό, ενώ παράλληλα είχε τις περισσότερες ενέργειες στο παιχνίδι (82), αλλά και τις περισσότερες ανακτήσεις κατοχής (11). Νούμερα που δείχνουν το πόσο επιδραστικός είναι τη φετινή χρονιά στο παιχνίδι του Άρη. Ήδη έχει ξεπεράσει την περσινή του επίδοση στο σκοράρισμα (3) και βάζει πλώρη για επίδοση καριέρας. Καταγράφει επίσης μεγάλο ποσοστό στις εύστοχες πάσες (87%), έχει 80% στις πάσες στην επίθεση και 55% στις μακρινές μπαλιές.

Στα 32 του χρόνια, και στην 3η του σεζόν στον Άρη, μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ στο παιχνίδι του και αν και δεν διεκδίκησε ποτέ για τον εαυτό του, ρόλο ηγέτη αφού είναι πάντα χαμηλών τόνων, είναι από τους ελάχιστους παίκτες που διασώζονται από τη φετινή μετριότητα. Με τις εμφανίσεις του, προφανώς και είναι απαραίτητος στο πλάνο του Μάντζιου και ταυτόχρονα βάζει και δύσκολα στη διοίκηση, όσον αφορά την παραμονή του, αφού διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.