Άρης: Η κλήση στην Εθνική ήταν το κερασάκι στην τούρτα για τον Παναγίδη
i

©intime

Άρης: Η κλήση στην Εθνική ήταν το κερασάκι στην τούρτα για τον Παναγίδη

Αλέξης Σαββόπουλος 14:31 - 08.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 08.11.2023

Η ευκαιρία που έδωσε στον 19χρονο ο Μάντζιος παίρνοντας το ρίσκο της χρησιμοποίησής του, έφερε την κλήση του στην Εθνική Ελπίδων.

Μέσα στη… μαυρίλα των τελευταίων ημερών με τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς που κάνουν δύσκολη την ζωή του Άκη Μάντζιου, η είδηση ότι το όνομα του Μιχάλη Παναγίδη ήταν στις κλήσεις του Νίκου Παπαδόπουλου στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων για τους αγώνες με τα Νησιά Φερόε και την Πορτογαλία, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ήταν μια ευχάριστη νότα. Μια σταγόνα αισιοδοξίας.

Ταυτόχρονα και το επιστέγασμα της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλει ο νεαρός παίκτης του Άρη, από το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, που πρώτη φορά κλήθηκε στις προπονήσεις της μεγάλης ομάδας από τον Μπούργος. Δούλεψε πολύ, ακόμη και σε ατομικό επίπεδο και τα πρώτα ενθαρρυντικά δείγματα γραφής δόθηκαν στα πρώτα φιλικά του καλοκαιριού που πήρε χρόνο συμμετοχής. Με θράσος και άγνοια κινδύνου, έδειξε ότι διαθέτει ένα ελκυστικό αγωνιστικό πακέτο. Σε επίσημο παιχνίδι δεν χρησιμοποιήθηκε, μέχρι που την τεχνική ηγεσία του Άρη, ανέλαβε ο Άκης Μάντζιος που εξελίσσεται σε ποδοσφαιρικό «πατέρα» του 19χρονου. Τον πίστεψε, διείδε την προοπτική του και άρχισε δειλά-δειλά να του δίνει χρόνο συμμετοχής. Αρχικά κάποια ελάχιστα λεπτά στο τέλος της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό. Το πόσο τον πιστεύει φάνηκε στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό όταν με το σκορ στο 0-0 τον έριξε στο 60΄ στο ματς και ήταν από αυτούς που βοήθησαν στην αγωνιστική μετάλλαξη που έφερε και τη νίκη στις καθυστερήσεις. Το ξεπέταγμα ακολούθησε στα δυο τελευταία παιχνίδια με ΠΑΣ και Ατρόμητο, στα οποία ο Έλληνας τεχνικός τον χρησιμοποίησε βασικό και μάλιστα στο τελευταίο έκανε και το καλύτερο ημίχρονό του (το πρώτο).

Απόρροια των καλών εμφανίσεών του ήταν η κλήση τους στις Ελπίδες. Μια κλήση που κακά τα ψέματα, δεν θα ερχόταν αν ο Μάντζιος, ενδεχομένως και λόγω των πολλών απουσιών αλλά και της μέτριας εικόνας των θεωρητικά βασικών (Μενέντες, Κάρλσον), δεν του έδινε την ευκαιρία. Λαμβάνοντας το ρίσκο σε μια περίοδο που ο Αρης ακόμη ψάχνεται και έχει ανάγκη από αποτελέσματα. Η κλήση στην Εθνική είναι ένα πρώτο βήμα. Πλέον είναι στα πόδια του 19χρονου να αρπάξει την ευκαιρία…