Άρης: Μέγιστο ατόπημα που εκθέτει τον Πρωθυπουργό
i

©intime

Άρης: Μέγιστο ατόπημα που εκθέτει τον Πρωθυπουργό

Αλέξης Σαββόπουλος 17:50 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:33 - 11.08.2023

Τραγική παράλειψη της Κυβέρνησης να μην καλέσει τον Άρη στη σύσκεψη με τον Τσέφεριν, ομάδα που συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχει θρηνήσει δυο νεκρούς, αποτέλεσμα τυφλής οπαδικής βίας.

Για τις 16 Αυγούστου και με αφορμή τη διεξαγωγή του τελικού του Super Cup στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ κ. Τσέφεριν. Στην «ατζέντα» θα βρεθούν όσα συμβαίνουν στο ελληνικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ενώ μετά τη συνάντησή τους, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Πρόεδρου της UEFA και αρμόδιων υπουργών στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Το άκουσμα της είδησης ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται να συναντηθεί με τους ιδιοκτήτες των ομάδων που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις για θέματα οπαδικής βίας, πλην του Άρη, προκάλεσε αρνητική έκπληξη. Οι αντιδράσεις δεν προήλθαν μόνο από τους φίλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αλλά και από πολλούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα που ξαφνιάστηκαν από την τραγική αυτή παράλειψη.

Πραγματικά από όποια οπτική και να το προσεγγίσει κανείς, αδυνατεί να κατανοήσει το πως η κυβέρνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός μάλιστα, διολίσθησε σε ένα τέτοιο ατόπημα. Δεν γίνεται να ξεχάστηκε τόσο γρήγορα η τραγική δολοφονία του Άλκη, δεν γίνεται να ξεχάστηκε τόσο γρήγορο η τραγική δολοφονία του Τόσκο. Δεν γίνεται μια κυβέρνηση να μην γνωρίζει ποιος ομάδες αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μάλιστα έχουν και εκτός έδρας αγώνες προσεχώς.

Όχι άδικα συνεπώς θεωρήθηκε μέγιστο ατόπημα, μέγιστη προσβολή να μην κληθεί στην σύσκεψη ο Σύλλογος που έχει θρηνήσει δυο νεκρούς και παρόλα αυτά δείχνει παροιμιώδη αυτοσυγκράτηση, και ορθώς πράττει, και απαντάει στις κτηνωδίες με ενέργειες όπως η χθεσινή να σηκώσει τη φανέλα του Μιχάλη στον ουρανό του Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι άνθρωποι των κιτρίνων αναμένουν άμεσα να διορθωθεί αυτή η πρωτοφανής παράλειψη- μεθόδευση από όσους επιμένουν να συντηρούν το αφήγημα του Big-4 το οποίο προ πολλού έχει καταρριφθεί.