ΑΡΗΣ: Ο Ενκουλού, ο τραυματισμός και η ημερήσια αποζημίωση
i

Νικολάς Ενκουλού/©Intime

ΑΡΗΣ: Ο Ενκουλού, ο τραυματισμός και η ημερήσια αποζημίωση

Ο Καμερουνέζος επιστρέφει αύριο στη Θεσσαλονίκη και το ακριβές διάστημα της αποθεραπείας του θα καθορίσει αν ο Άρης κινηθεί για στόπερ. Πόσα χρήματα θα καρπωθεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης ως αποζημίωση.

Ο Νικολάς Ενκουλού ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος του Άρη στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και ο πλέον άτυχος αφού τραυματίστηκε στο δεύτερο παιχνίδι του Καμερούν στη φάση των ομίλων κόντρα στη Σερβία και η απουσία του αρχικά υπολογίστηκε σε 4-6 εβδομάδες. 

Ο 32χρονος στόπερ επιστρέφει αύριο στη Θεσσαλονίκη και θα εξεταστεί και από τον γιατρό του Άρη για να καθοριστεί το ακριβές διάστημα της απουσίας του αλλά και η θεραπεία που θα ακολουθήσει. Ήδη πάντως ο Ενκουλού αισθάνεται πολύ καλύτερα και σύμφωνα και με τον Γάλλο γιατρό που τον είδε, υπολογίζει ότι στον μήνα θα είναι σε θέση να γυρίσει στις προπονήσεις. 

Από το πώς θα κυλίσει η αποκατάσταση του Ενκουλού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό αν ο Άρης κινηθεί τελικά για την απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού. Αν γυρίσει νωρίτερα και δεν χρειαστεί να χάσει όλα τα παιχνίδια του κρίσιμου Γενάρη, τότε είναι πιθανό να μην αποκτηθεί άλλος στόπερ, παρότι έχει ήδη γίνει μια προεργασία.

Πάντως η παρουσία του στο Κατάρ μαζί με τον τραυματισμό του αναμένεται να φέρει στα ταμεία του Άρη ένα ποσό που θα ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ. Οι 80.000 αφορούν την παρουσία του παίκτη στη διοργάνωση και τα υπόλοιπα την αποζημίωση της ΦΙΦΑ για τον τραυματισμό του αφού θα απουσιάσει για πάνω από 28 μέρες σύμφωνα με όσα προβλέπει το λεγόμενο Club Protection Programme. 

Η αποζημίωση υπολογίζεται στα 1000 ευρώ ημερησίως, για όσες μέρες ο Άρης θα στερηθεί τον παίκτη του. Ούτε λίγο ούτε πολύ… το Μουντιάλ αναμένεται να καλύψει ένα μεγάλο μέρος του φετινού συμβολαίου του Καμερουνέζου…